Witam uprzejmie ,
Moduł CAM firmyTechniSat moim , skromnym zdaniem jest bardzo dobry . Ja od dziesięciu miesięcy
używam modułu CAM firmy Smit ,która korzysta z licencji firmy TechniSat . Współpraca z moją "pchełką" 9705 H/12 z 2010 roku
układa się bardzo dobrze , stabilnie. Oprogramowanie ostatnie , które wgrywałem w marcu 2012 r. jest w moim telewizorze stabilne.
Mój tok myślenia jest taki , jeżeli przed wgraniem softu 0.150.85 Twój telewizor działał stabilnie to
przyczyna powstałej sytuacji "leży" po stronie nowego softu . Próbowałbym wtedy albo wrócić do
softu starszego poprzez wgranie go poprzez złącze USB w telewizorze i zobaczyłbym jak telewizor
się zachowuje. Druga droga , to przywrócić ustawienia fabryczne telewizora i wgrać ponownie ostatnią aktualizację poprzez złącze(gniazdo)USB w telewizorze , a następnie po wgraniu aktualizacji ,gdy telewizor pogra kilka minut, wyłączyć telewizor
pilotem , zaczekać 2-3 minuty aż zespoły elektroniczne przestaną działać , wyjąć wtyk kabla zasilającego z gniazdka sieciowego na kilka minut . Następnie włączyłbym telewizor i zobaczyłbym jak
się zachowuje.Czasem proste metody przynoszą dobre rezultaty.
Bywa tak , że nowy soft jedną usterkę naprawia , a inną usterkę niestety wnosi . Takie jest moje ,
skromne zdanie.Być może proces aktualizacji nie przebiegł prawidłowo . Tego też wykluczyć nie można .
W opcjach modułu CAM ---Conax Conditional Access---Conax -dostęp warunkowy-, są różne opcje np.Stan programu ładującego , Urząd certyfikacji ,Komunikat(np.że jest nowa wersja) , zdarzenia ,stan subskrypcji itp.
Można się skontaktować z operatorem telewizji kablowej i zapytać , czy wiedzą coś ,że ich moduł nie współpracuje prawidłowo z telewizorem danej firmy, a jeżeli tak , to czy jest możliwość wymiany
modułu na moduł , który będzie współpracował.
Pozdrawiam,

accu
:kom: