Ja oglądam sport różnego rodzaju i obraz jest fantastyczny, szczególnie jak na żywo i w HD, kolory, ostrość nie ma się do czego przyczepić, ostatnio oglądałem był bieg zjazdowy kobiet, widoki gór, słońce, śnieg, żadnego smużenia, jedynie pewnie na OLED-ach jeszcze piekniej i lepiej. Dlatego naprawdę przetestujcie go to na własnych oczach tylko wtedy można ocenić ten TV, żadne opinie na forum nie powiedzą tyle co test osobisty w domu.Jak ktoś ogląda sport to nie ma sensu nawet testować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja też mam i nie działa super. W dodatku nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na wymieniane problemy tego TV. Dodam, że tu jak i bliźniaczych tematach (Philips PUS 7181 / 7101 opinie, wrażenia oraz Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do niższej klasy) nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na dokładnie przedstawione problemy tych TV.Ja mam i działa super.
A kontakt do kolegi?Ja też mam i nie działa super. W dodatku nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na wymieniane problemy tego TV. Dodam, że tu jak i bliźniaczych tematach (Philips PUS 7181 / 7101 opinie, wrażenia oraz Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do niższej klasy) nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na dokładnie przedstawione problemy tych TV.
Kontakt to mówiła moja babcia na gniazdo/włącznik na ścianieA kontakt do kolegi?![]()
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
czy ktos jest chetny podzielic sie swoimi ustawieniami co do wyswietlania [celowo nie pisze kalibracji] obrazu?
chcialbym porownac z tym, co udalo mi sie ustawic na wlasna reke.
sprawdzalem tez to: https://www.youtube.com/watch?v=wxjVWqyaHXs ale mysle ze mozna osiagnac duzo lepsze efekty
ktos cos?
ps: tak, biore pod uwage zamowienie profesjonalnej kalibracji![]()
Ma ktoś z was PS4 i mógłby się podzielić swoimi ustawieniami? Sporo jest tych opcji.
Moje wyglądają tak:
1.Styl obrazu: jaskrawy
2. Kolor: 100%
3. Kontrast 100%
4. Ostrość 8
5. Jasność 80%
6. Zaawansowane:
- wzmocnienie koloru - maksimum
- temp. barwowa - zimny
- tryb kontrastu - najlepszy obraz
- kontrast dynamiczny - max
- kontrast obrazu - 100
- czujnik swiatla - wyl
- gamma +3
7. Ostrość:
- ultra resolution - włączone
- red. szumów - wylaczone
- red. mpeg - wyłączone
8. W ruchu PNM i Clear wylaczone.
Nawet powiem, że bardzo ostrowidzę ostro pofrunąłeś z suwakami w prawo, a raczej w górę xD
Plamy na matrycy philipsa 49pus6561. Czy ktoś takie coś widział?.
Dobre, śmieszne. Bo wcale tego nie widać jeśli leci jakiś film i jest równomiernie niebieskie niebo. Oglądałem np cały The Grand Tour i tam było pełno takich scen.Ja na tyle rzadko oglądam plansze w jednym kolorze, że postanowiłem to odpuścić. Ale jeśli tak czasem usiądę i popatrzę godzinę czy dwie na taką planszę, to faktycznie zaczyna drażnić.