damianC902
New member
Tutaj masz Android TV to pół biedy z menu i obsługą.
Philipsy w których nie ma andka są tragiczne w obsłudze.
Zero intuicji, po prostu ten kto to menu w tamtych tv wymyślił powinien się w piekle smażyć, osobiście to bym takiemu z liścia przylał bez namysłu.
Pilot w stosunku do wersji "podstawowych" to wręcz cudo, nie próbowałeś w philach bez andka, to jest dopiero "oryginał", kto im to wymyśla ?
U mnie przez dłuższy czas "walała" się gdzieś mała klawiaturka od boxa androidowego która mocno mnie irytowała ale... o dziwo lepiej nią się steruje podstawowymi funkcjami tv niż tym ceglastym pilotem.
Miałem 2 philipsy i oba podobne systemowo. Pilot chyba ten sam.
System no cóż... idzie się przyzwyczaić po pewnym czasie, ale np. na pilot, to muszę klikać po omacku aż trafię lub doświetlić aby widzieć co wciskam.
Co do systemu/pilota. To muszę przyznać, że wybieranie głosowe działa super, czego nie mogę powiedzieć o samsungu. No a druga sprawa samsung nie obsługuje tutaj języka polskiego.
No ale 2x się przekonałem, że jakośc matryc w philipsach/kontrola jakości to jakiś głupi żart. Za pierwszym razem wadliwa totalnie, a teraz zdecydowanie powyżej 50% powierzchni ekranu blb.
Raczej philipsa już nigdy nie kupię, ale jak już go mam to się pobawię te 3-4 tygodnie. Może się jakoś przyzwyczaję do tego systemu.