ciekawe skad wziales aktualizacje do 8 ? opcorn:
Myślałem że 084 to aktualizacja do 8 w takim razie najmocniej przepraszam .
ciekawe skad wziales aktualizacje do 8 ? opcorn:
Skąd mrysio wziełeś androida 8 na ten tv? Aktualizacja 084 miała 7.
Dziwię się że wam coś tnie na tym tv.łącze 100 mbit na kablu i film na yt Bułgaria 8k oczywiście w 4k pokazuje moc tego tv. Android ma tylko lekką ścinkę przy pierwszym włączeniu androida. Fakt okrojony android , ale wystarczy zainstalować aptoide tv i ma się dostęp do większej ilości aplikacji. Serwisy VOD TVP, Ipla, player zainstalowane w wersiibez reklam bajka, no i kodi z fanfilm i nic więcej niepotrzebuje.PIilot, niektórzy chwalą , dla mnie najgorszy pilot jaki w ręku miałem. Więc widać oceny różne.
Dziwię się że wam coś tnie na tym tv. Łącze 100 mbit na kablu i film na yt Bułgaria 8k oczywiście w 4k pokazuje moc tego tv. Android ma tylko lekką ścinkę przy pierwszym włączeniu androida. Fakt okrojony android , ale wystarczy zainstalować aptoide tv i ma się dostęp do większej ilości aplikacji. Serwisy VOD TVP, Ipla, player zainstalowane w wersiibez reklam bajka, no i kodi z fanfilm i nic więcej nie potrzebuje. Pilot, niektórzy chwalą , dla mnie najgorszy pilot jaki w ręku miałem. Więc widać oceny różne.
Nie widzę tam dla naszego tv wersji 85... [emoji849]Na TONGEL wisi 85. Ale to nie ma ANDROID 8.1.
Świetny tekst viader80:
-Android bardzo mocno okrojony
-HDR ta funkcja nie działa na aplikacjach internetowych typu Youtube ,Netflix itp
Fakt okrojony android , ale wystarczy zainstalować aptoide tv i ma się dostęp do większej ilości aplikacji.
Eh, co Wy macie z tym "okrojonym" Androidem? To nie jest w 100% taki sam Android jak ten znany z komórki. Android występuje w kilku wersjach w zależności od urządzenia - mamy np. wszystkim znanego Androida na komórkę, Android Auto w samochodach, Android Wear (teraz zanany chyba jako Wear OS) w smartwatchach i... Android TV w telewizorach lub np. w Mi Boxach i tym podobnych. Wiem, że nazwa jest myląca, dużą winę za to ponosi samo Google i doradcy w sklepach no ale co zrobić . Za to w reklamach na szczęście nie spotkałem się ze sformułowaniem "telewizor z Androidem" tylko z poprawną wersją "telewizor z Android TV"... A już na pewno nie można zarzucać producentom telewizorów, że to oni okrawają "Androida". Co najwyżej dorzucą jakieś swoje apki, tak jak w komórkach robią to ich producenci. Na smartwatch'a "z Androidem" (a tak na prawdę z Androidem Wear) też powiecie, że "zegarek do bani, ma strasznie okrojonego Androida"?
Tizen, system Samsunga, też jest w wersjach pod TV, pod smartwatch'e... I jak na tv Tizen ma np. YouTube, to na zegarku już nie, bo nie miałaby tam sensu...
Głównie chodzi też o to, że twórcy aplikacji tworzą (bądź tworzyli) je pod ekrany dotykowe. Pod telewizory muszą być specjalnie dostosowane (do obsługi pilotem a nie palcem). A w większości aplikacji nie ma sensu tego robić, więc ich producenci tego po prostu nie robią. Zresztą 99% aplikacji z komórki - nie miałaby sensu istnieć na telewizorach. Np. aplikacja BlaBlaCar co ma z telewizorem wspólnego? Nic, a jej obsługa pilotem trwałaby wieki. Lub apka lojalnościowa "Mój Carrefor" - przecież z telewizorem nie chodzi się na zakupy .
@mrysio u mnie wykrywa sygnał HDR w Netflix (55PUS7303, z oficjalnym softem, tj. jeszcze .075)
Co nie zmienia faktu ze ten tv to paździerz i nie poleciłbym go nikomu .Aczkolwiek mam nadzieję że obecni posiadacze po aktualizacji do oreo będą się cieszyć że nie zrezygnowali ,Ja nie mam zamiaru dalej czekać
Czy ktoś z posiadaczy PUS7303 Was ma multimedię ?
Dekoder czy kartę CAM ?Ja mam multimedie
Dekoder czy kartę CAM ?
Dekoder czy kartę CAM ?
Mam kilku znajomych którzy posiadają podobne telewizory i są nimi mega podjarani... W stylu ale to zajeb... świeci, miga wygląda na telewizor 2 razy większy ale to mega itd... . I fakt ładnie to z tyłu świeci, Ale nie obrażając tych znajomych nikt z nich nie ma zielonego pojęcia o parametrach i wyglądzie obrazu wyświetlanego oraz o możliwych wadach produktu typu blooming bandingu itd i nie chodzi tu tylko o tv Philips. Są zadowoleni bo inne tv jak u sąsiada i sąsiadowi nie mruga kolorowo i chwała im za to, więc takie opinie piszą. Tylko dlaczego ja lub ktoś inny miałby te opinię traktować jako wyrocznię?https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/philips-50pus7303-12.bhtml - tu wszyscy mega zadowoleni.
https://www.komputronik.pl/product/463304/philips-50pus7303-12.html - tu wszyscy mega zadowoleni
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-philips-50pus7303-12
Tu wszyscy zadowoleni.