Stare ustawienia są na forum wystarczy poszukać, w tv pierwsze ustawienia wpisujesz na dzień a drugie ustawienia na noc i masz porównanie co ci pasuje
Szostii ustaw pierwszy kontrast na 53
TV iptv.... Internetowa... Ale nawet jak w przeglądarce włączę jakiś film z jakiej z strony z filmami to też nie działa ta funkcjaA skąd masz sygnał dekoder i jakim kablem czy antena
Taka lekka przepaść do tych pierwszych ustawień...pierwsza bardziej mi się podobały... Za ciepłe za żółte.... Niebo zamiast niebieskie robi się szare burzoweWitam, chciałbym się podzielić swoimi ustawieniami, mam nadzieję że razem dojdziemy do miłego dla oka ustawienia.
Styl obrazu: dzień
Kolor: 55
Kontrast: 10
Ostrość: 2
Jasność: 75
Temperatura barw: ciepła
Kalibracją kolorów:
Barwa:
Żółty: -1
Reszta: 0
Nasycenie:
Czerwony: -2
Żółty: 0
Zielony: -2
Turkusowy: 0
Niebieski: -3
Fuksjowy: -2
Kontrast:
Tryb kontrastu: Wyłączony
Zwiększanie rozdzielczości HDR: włącz
Kontrast dynamiczny: wyłącz
Kontrast obrazu: 93
Czujnik światła: wyłączony
Gamma: 0
Ultra resolution: wyłącz
Czyszczenie obrazu:
Redukcja szumów: średnio
Redukcja MPEG: wyłącz
Styl ruchu: płynny
Takiego obecnie używam i wydaje się być bardzo ładny na mojej 65
Stosuje to do Cyfrowego Polsatu, nadal nie mogę zrobić satysfakcionujacych mnie ustawień pod HDR, może ktoś ma coś ciekawego.
Zupełnie się nie zgadzam ,na taniutkim lg 50uk6500 obraz w porównaniu do pus7303 wypada cudownie nawet na naziemnej cyfrowej .Już to pisałem i napisze po raz kolejny philips ma tragicznej jakości matrycę ! Pofalowaną ,brak bialego i wszystkie kolory jakies takie wyblakle .Mialem wczesniej 55uk6750 i mimo matrycy rgbw i tak grał ladniej niz 55pus7303 który z resztą zwróciłem po 10 dniach bo patrzeć już na to coś nie mogłem .Dla Janusza tv się nada bo ma ambilight i android ale dla kogoś kto ma jakieś pojęcie i zwraca uwagę na jakość obrazu zdecydowanie jest to szrot .Powiem ci tak......ja obraz ustawiam na planszach Burosch a to co później widać na oglądanych programach to już wina nadawcy też winni są operatorzy cyfrowi jak Netia (słaba jakość dekodery "FULL HD"....ale pozostaje wiele do życzenia, czasami robię minimalne korekty na programach publicystycznych czasami robie własne eksperymenty na sygnałach z tv z różnych programach i tak jak mówisz nigdy nie jest tak samo na każdym kanale czy programie....można ustawiać wiecznie, rzecz w tym też że każdy program jest nagrywany w innym stylu inaczej są podświetlone obiekty czy osoby więc obraz czasami wydaje się przebarwiony osoby z czerwonymi sztucznymi twarzami albo są blade, to nie tv jest winne ale Polska jakość telewizji cyfrowej...ja to określam jednym słowem.....DNO, patrząc i porównując jakość nadawanego sygnału Niemiecką a Polską dzieli przepaść
Zupełnie się nie zgadzam ,na taniutkim lg 50uk6500 obraz w porównaniu do pus7303 wypada cudownie nawet na naziemnej cyfrowej .Już to pisałem i napisze po raz kolejny philips ma tragicznej jakości matrycę ! Pofalowaną ,brak bialego i wszystkie kolory jakies takie wyblakle .Mialem wczesniej 55uk6750 i mimo matrycy rgbw i tak grał ladniej niz 55pus7303 który z resztą zwróciłem po 10 dniach bo patrzeć już na to coś nie mogłem .Dla Janusza tv się nada bo ma ambilight i android ale dla kogoś kto ma jakieś pojęcie i zwraca uwagę na jakość obrazu zdecydowanie jest to szrot .
Może ktoś będzie chciał wypróbować ustawień
OBRAZ
kolor 61
kontrast 49
ostrość 7
jasność 54
ZAAWANSOWANE
kolor
temp. barw. - własne
niestandardowa temp. barw.
czerwony wp 60
zielony wp 71