Witam
Od paru dni jestem użytkownikiem 6008K\12 - 47", 8/2013 Węgry, soft : QF2EU-0.171.56.0, zakupiony w ME - 3500zł ( w cenie ich kalibracja
).
Kilka słów co do tego TV :
OBRAZ jest Super ( jak dla mnie jako przeciętnego oglądacza TV ) oglądam jak na razie CP z dekodera bez programów HD i przez SCART, wzw. z tym każdy program wymaga osobnych ustawień, wiem że będzie lepiej - ogólnie przeskok z 32"
DŹWIĘK też Ok nic się nim nie bawiłem jeszcze,ale jest głośniej niż na poprzednim TV.
WIFI złapało od razu i nie mam do tej pory z nim problemu.
SMART TV jak dla mnie chodzi tak jak powinien,ale nie mam porównania do innego TV,wszystko się włącza i nic nie zacina,nie musiałem jeszcze resetować TV po zawieszeniu się bo nic takiego nie miało miejsca.
AMBILIGHT cudo, TV jeszcze stoi i jest ok 15cm od białej ściany, super efekt który polecam.
3D na pierwszy ogień Sammy 3D i chciałbym żeby każdy program tak wyglądał bez okularów
po prostu BAJKA.
Na temat Cloudingu, Czerni, Podświetlenia i innych takich się nie wypowiem bo nie szukam problemu tam gdzie go nie widzę, a na razie zobaczyłem na niektórych kanałach nie ostry obraz, trochę rozmyty i poszarpany, ale myślę że zmiana ustawień to usunie?
Na koniec kilka pytań do osób bardziej rozeznanych z tym TV :
-jak włączyć kursor, wciskanie niebieskiego przycisku na pilocie nic nie daje, kursor się nie pojawia?
-sprawa obrazu 3D na Youtube, po wejściu w demo LG 3D obraz sam się złączył i wyświetlany jest w 2D, tak jak każdy inny materiał 3D włączony na tym TV, przycisk 3D wcale nie reaguje?
-korzystanie z klawiatury na Youtube, tu chyba trzeba czekać na aktualizację?
-jaki wieszak do tego TV polecacie, ale taki z obrotem w poziomie i pionie?
-jak zrobić aktualizację samego Youtube??
Dziękuje za odp i pozdrawiam.
Jak by ktoś miał jakieś pytania to śmiał, na pewno odpowiem i jak sam będę miał nowe to na pewno napisze