Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem forum. Bardzo fajne miejsce, znalazłem dużo ciekawych informacji.
Niestety nie znalazłem nigdzie informacji o TV Sony kdl50W656. Ten TV bardzo mi się podoba ze względu na design (cieniutka ramka), wielkość (50 cali) i atrakcyjną aktualnie cenę.
Już byłem prawie zdecydowany (dodatkowo aktualnie w salonach Sony jest promocja i dają 5 lat gwarancji) ale zobaczyłem obok siebie w dwóch sklepach W656 i W805 i Philipsa 6008 i trochę się załamałem. Płynność obrazu w W656 była słaba aż raziła w oczy (akurat był puszczony jakiś wyścig na torze). Niby W656 ma 200 Hz ale obraz "skakał". I teraz nie wiem czy ten odbiór W656 jest taki słaby czy to był podwójny przypadek, że był słabo ustawiony. W805 prezentował bradzo dobrą płynność (sam design troche słabszy) no i philips 6008... też bardzo podobnie do W805 ale dodatkowo ambilight. Poniewaz już z 10 lat mam starego topowego Philipsa (nie pamiętam modelu) z ambilightem (ale ma 32 cale więc idzie do sypialni) strasznie mnie ciągnie żeby kupić tego Philipsa 6008. Czytałem o nim trochę na tym forum ale widzę skrajne opinie - jedni piszą że jest super inni ze ma kiepską matryce i że nie nadaje się do oglądania wieczorem/w nocy.
Jaka jest Wasza opinia? Czy macie jakieś informacje, doświadczenia z Sony KDLW656? Nadaje się? Wiem ze to trochę starszy model bez 3D ale 3D nie jest dla mnie priorytetem. Liczy się najbardziej głównie jakość obrazu i ogólnie jakość.
Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie.
Poniżej załączam załączam moje wymagania:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?4,6x7,5[m]
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?3-3,5[m]
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?raczej na wprost,czasami lekko po skosie
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? na początek stać a docelowo wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? świeci prostopadle – salon jest południowy
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Philips jakiś topowy model z ambilightem sprzed ok. 10 lat
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? głównie jak najlepszy obraz, ew. inne bajery będą mile widziane
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? nc+
10.Jakie urządzenia? PS3/PS4 sporadycznie
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? kilka 5-8h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, programy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? sporadycznie tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej incydentalnie (syn ma swój tv)
16.Preferencje co do marki ?- sony, philips, panasonic
17.Preferencje co do wielkości ? 47-50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? zła jakość obrazu, słaba płynność (skakanie)
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? zdecydowanie więcej wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? chętnie ale niekoniecznie, jeżeli już to powinien mieć 3D pasywne
Pozdrawiam
Domely