Mam 6008 42" od kilku miesięcy. Jest na stałe ustawiony na Oszczędność Energii. Manewruję tylko ustawieniami dźwięku w zależności od potrzeb. Na dźwięku "Osobisty" mam zdjęte basy na "-8". To do słuchania wiadomości. Zawieszenia to głównie nie dostosowanie się do "zwyczajów" tego telewizora. Np. przedwczesne wydanie polecenia lub nie zachowanie kolejności naciskania klawiszy. Również "mocniejsze" położenie pilota może spowodować niepożądane uruchomienie jakiejś funkcji (żyroskop). Trochę poznałem zwyczaje tego modelu i "żyje" nam się zupełnie znośnie. Zanim się "poznaliśmy", by wyjść z zawieszenia kilka razy musiałem wyłączać go z sieci. Teraz już to się nie zdarza. Korzystam wyłącznie z naziemnej cyfrówki więc mam tylko 3 programy HD. Ale w zależności od emitowanego materiału nawet SD potrafi wprawić w zachwyt jakością obrazu (pomimo "Oszczędności Energii"). Nawet bardzo drogie modele mają swoje minusy, więc czegóż żądać od średniej klasy. Ja jestem usatysfakcjonowany tym co ów model oferuje. Zwłaszcza, że wykorzystuję tylko wyraźnie mniejszą część "oferty".