Generalnie restartował się kiedy chciałPrzepraszam za post pod postem ale zapomniałem zapytać czy restart zdarzał Ci się też przy używaniu pendriva lub dysku USB?
Ok, przestawiłem ustawienia obrazu na "Naturalne". A ty jak masz z kalibrowany obraz ?
Ja mam 6198k i oglądałem masy filmów na pendrive i nigdy (odpukać) żadnych zawiech nie mialem. Filmy po DLNA tez dzialaja elegancko, wczoraj np. ogladalem Hobbita 1080p blue ray w 14 gb .mkv i bez problemu.
mnie obraz nie zniknął , była menu od podgłaśniania ale za nim obraz leciał dalej , problem polegał na tym ze menu nie chciało się wyłączyć , tak samo jest dziwny problem przy oglądaniu np na tvn player non stop pokazuje się pasek ładowania programuCzy "dasz głowę", że nacisnąłeś na "+" w pogłaśnianiu? Pod nim jest "niebieski" klawisz, który powoduje, że obraz znika. Ja kilka razy zrobiłem taki błąd. Wieczorem mam półmrok i bez okularów robiłem to "na pamięć". W starszych "głupszych" telewizorach nie było żadnych problemów. Teraz trzeba "płacić" uważną obsługą. Swoją drogą Philips mógłby przejrzeć to forum i zrobić spis najczęściej popełnianych błędów przy obsłudze pilota, ich następstwami i postępowaniem po ich popełnieniu.
Jeżeli obraz Ci opowiada tzn, że idziesz w dobrym kierunkuPanowie podbijam pytanie o dobre ustawienia pod film w jakości HD na wieczór? Próbuje sam dopasować ale nie wiem czy w dobrym kierunku idę.
Ustawienia mozna smialo wprowadzic w kazde pole np. naturalny, standard, film - ja mam ustawienia rozniace sie tylko parametrem: backlight kontrast, balasn bieli i Perfect Motion i tylko te parametry mam rozne w zaleznosci co ogladam - reszta jest stala.
Witam. Jestem (nie*)szczęśliwym posiadaczem 47pfl6008. Po aktualizacji softu do najnowszej całkowicie zginęła konwersja do 3D. Na youtube też nie działa konwersja. Wcześniej wszystko było OK. Może ktoś sprawdzić na najnowszym firmware?