Nie boicie się robić downgrade ? Na stronie Philipsa jest napisane, że ściąganie niższej wersji softu może skutkować zepsuciem TV, a jak telewizor przestanie działać poprzez wgranie niższej wersji to nie obejmuje gwarancji.
Właśnie chciałem przetestować v 45, ale nie wiem czy warto ryzykować
zainstaluj ponownie ten soft(v45) wczesniej zresetuj tv do ustawien fabrycznych
Zrobiłem ,brak zmian
Idzie go jakos zresetować całkowicie na fabryczny tryb ?
Witam uprzejmie,
Proszę sobie zapisać swoje nastawy obrazu i inne swoje ustawienia .
Proszę może ponownie od nowa zainstalować telewizor i zobaczyć jak działa . Jak w porządku to zostawić
z tym softem , i wprowadzić swoje nastawy obrazu i inne swoje ustawienia .
Powodzenia .
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Hej @cureman i jak poprawił się obraz ..czy dalej lipa?
Trochę dziwne żeby od wgrywania nowego FW lub choćby downgarade działy się takie rzeczy. Może to tylko .... sory "przewrażliwienie" ? Jeśli nie to naprawdę niedobrze .... i jak dla mnie Philips to zupełna LIPA !
Ps. ale co Ci zależy.. ja na twoim miejscu wgrywałbym teraz na przemian różne FW może się coś odblokuje ?
pozdro!
Witam. Nie wiem czy ja mam jakiś wadliwy model czy co ale nie mogę ustawić parametrów obrazu tak, żeby nie było artefaktów albo klatkowania. Gdy ustawie PNM na minimum to klatkowanie znika ale pojawiają się krateczki wokół postaci, obiektów podczas ruchu. Jeśli wyłączę całkiem PNM to przy ruchu kamerą jest klatkowanie :/ No przecież idzie nerwicy dostać. Wgrywałem już soft 45, teraz ten najnowszy. Wszędzie to samo. Próbowałem różnych ustawień podawanych przez użytkowników tego forum. Włączałem różne wspomagacze, wyłączałem wszystkie. Nie ma szans żeby i klatkowanie i artefakty zniknęły. Mam albo jedno albo drugie :/