Jeśli chcesz banding clouding oraz oraz nie płynny ruch to w dalszym ciągu pod tym względem jest to typowy model . Po miesiącu ambient przestaje cieszyć a słaba czern oraz cloudingu pozostają.
Posiadam 7008 na tej samej matrycy. Każdy z nas tu obecnych wypowiada się o własnym egzemplarzu i to ze u innych nie ma problemu z clouding em nie znaczy ze wszyscy tak mają. Uważam że to kwestia egzemplarza którego mi wciśnięto. Posiadam ten tv juz parę miesięcy zakupiony razem z kalibracja wiec zapewniam że wiem co mówię.
Witam, nie nie robiłem jeszcze nic w związku z tym. Czekam na nową wersję softu, jeżeli nie przyniesie poprawy to po prostu zadzwonię i powiem z czym jest problem.Właśnie też na to zwróciłem uwagę. Robiłeś coś w związku z tym?
http://******************************.com/topic/25662-glupie-pytanie-co-to-clouding-jak-zwalczac/Witam, nie nie robiłem jeszcze nic w związku z tym. Czekam na nową wersję softu, jeżeli nie przyniesie poprawy to po prostu zadzwonię i powiem z czym jest problem.
ps. co to jest ten clouding, bo widzę że nie znam nawet połowy możliwości i ustawień tego tv kupiłem bo ma cienkie ramki i ambi
No znalazłem, dodam tylko że w moim modelu też ma to miejsce. Głównie w rogach czerń jest tak jakby jaśniejsza. Może da się jakąś dostosować ustawienia TV by ta czerń była bardziej jednolita i jak najlepsza? Ma ktoś jakieś sprawdzone ustawienia bo ja jestem laikiem i jak coś zmieniam to tak na "czuja", nawet nie znając działania niektórych opcji.Widzę, że ten link nie działa. Wpisz w wyszukiwarce "clouding w telewizorach led".
Gdy rozmawiałem z konsultantami Philips.pl powiedzieli mi, że mają w firmie ustawione na fabryczny Naturalny. Ja oglądam na Oszczędność Energii i do tego mam włączony czujnik światła. Na tych ustawieniach nie narzekam na clouding ani kiepską czerń, bo nic takiego nie zauważyłem (od pół roku).Jedynie dźwięk mam Osobisty ze względu na to, że każde inne ustawienie ma według mojej żony zbyt duże basy by słuchać ludzkiej mowy (basy zdjęte na maksymalny minus). Gdy oglądam programy muzyczne przechodzę na Muzykę. Nie silę się na kalibrację, ani wyszukane ustawienia, ponieważ na tych wszystko jest OK. Nie wiem, może trafiłem na jakiś wyjątkowy egzemplarz. Czyżby dlatego, że montowany w Polsce? Oczywiście zdarzają się czasami samoistne wygaszania ekranu, ale to rzadkie zjawisko, które nie ma dla mnie większego znaczenia. Czyli jestem zadowolony ze stosunku cena/jakość.No znalazłem, dodam tylko że w moim modelu też ma to miejsce. Głównie w rogach czerń jest tak jakby jaśniejsza. Może da się jakąś dostosować ustawienia TV by ta czerń była bardziej jednolita i jak najlepsza? Ma ktoś jakieś sprawdzone ustawienia bo ja jestem laikiem i jak coś zmieniam to tak na "czuja", nawet nie znając działania niektórych opcji.
zapomnij ze aktualizacja naprawi cokolwiek teraz wychodza nowe modele z nowym systemem i na nich skupia
internety tak piszaskąd taka pewność że będą miały nowy system ?
internety tak pisza
nie no wyjdzie pewnie jakas aktualiuzacja nic nie wnoszaca jak zwykle