Ddokładnie tak! Aż się prosi, żeby zrobili wersję tv z taką jakością obrazu a bez smarta z prostym oprogramowaniem. Jeżeli byłby przy tym tańszy to chyba byłby idealny dla mnie.
Niektóre filmy na youtube faktycznie nie uaktywniają się. Zauważyłem to wczoraj 16 XI. Przedtem tego nie było. Co do zawieszania się, też na początku wyłączałem telewizor. Ale wystarczy np. nacisnąć na "Domek", wyświetlają się różne ikony, wychodzisz ze "smarta" na TV naciskasz i po sprawie. Możesz wchodzić na Smart ponownie. Klawiatury na YouTube nie używam, więc nic nie doradzę. Natomiast w sprawie Ambilight, nie wiem jaki masz problem. W tej opcji są dwie możliwości, stałe, jasne, mocne oświetlenie ściany i ambilight dynamiczny czyli kolory. Czy przy pierwszym uruchomianiu telewizora "poinformowałeś" telewizor jaki masz kolor ściany? Ambilight to jest TO co trzyma mnie przy Philipsie. Oczywiście uruchamianie go w dzień lub w oświetlonym pomieszczeniu nie ma sensu. Tylko głęboki półmrok.Jestem świeżo po zakupie tego tv. Pierwsze wrażenia poniżej (ostrzegam, że za dużo się nim jeszcze nie bawiłem, nie czytałem instrukcji). Obraz i dźwięk w porównaniu do mojego starego LG LC51 (nie jestem ekspertem więc mogę tylko porównać z tym co miałem). TV po skalibrowaniu:
-obraz jak żyleta
-super kolory
-dużo lepszy dźwięk
-wolny smart
-youtube nie chodzi (po włączeniu filmu czarny ekran)
-kilka zwiech na wstępie (już 3 razy podczas zabawy smartem musiałem go wyłączać - po raz kolejny czarny ekran i brak reakcji)
-nie działa klawiatura na pilocie (próbowałem podczas wyszukiwania na youtube - działa na niej enter, strzałki i kilka klawiszy funkcyjnych wpisywać liter jednak nie mogłem)
-ambilight jak na razie mi nie zaimponował, nie wiem może muszę go jakoś dokonfigurować ale jak na razie nic specjalnego
Ogólnie jestem zadowolony. Zależało mi głownie na jakości obrazu a ten jest naprawdę super. Smart, abmilight, sieć i pozostałe bajery nie są dla mnie ważne. Do sprawdzenia pozostało mi konsola ps3 i 3D.
To tak na szybko. Być może część rzeczy wynika z mojej niewiedzy
o jakich zielonych błyskach mowa?@Kiki
Tyle że po kilku miesiącach użytkowania widzisz same wady tego tv, takie jak resety, zwiechy, koniecznośc zmiany źródła sygnału i powrót do poprzedniego żeby pojawił się obraz (lub dźwięk, zależy od nastroju TV)..., zielone błyski na połowie obrazu (lekarstwo j.w), zamulone menu i kiepski smart.
-A te tzw. "nieistotne" rzeczy nie są za darmo, bo klient płaci za te funkcję i powinny działać tak jak należy.
w sklepie MM mi go dziś ten model bardzo odradzano..
że niby się zawiesza ? i tv trzeba wymieniać i że to tak na prawde chińczyk a nie philips, i ze ten ambilight to wnerwiajacy bajer ktory nie podswietla ładnie tylko na scianie za tv wyswietla punkciki ... potem sprawnie Pan mnie podprowadził do stoiska sony ...
1 .wygladałem na takiego nooba
2. Pan miał wiecej płacone za sprzedaz modeli promowanych ( dodam ze te soniacze były wystawione na sam poczatek alejki )
3 czy moze Pan miał troche racji ?
Niestety, ale ten pan albo nie widział jak działa Ambilight albo kłamie w żywe oczy (można dzięki temu domyślić się ile warta jest taka obsługa). Dużo ludzi narzeka na Ambilight, że to zbędny bajer, po co to i w ogóle. Jeśli tak, to niech kupi TV bez tego albo wyłącza tą funkcję, ale niech nie odradza innym przez to, że tej osobie się nie podoba. Dla mnie Ambilight to świetna sprawa, ale znajdą się osoby, dla których będzie to rzecz zbędna.(...) ten ambilight to wnerwiajacy bajer ktory nie podswietla ładnie tylko na scianie za tv wyswietla punkciki ...