Philips 47pfl6008 test-ten model robi furorę na całym świecie,czy tak będzie w Polsce

nonz

New member

cureman

Active member
Bez reklam
Jeśli ktoś nadal ma nadzieję że aktualizacje coś w końcu poprawią to wyszła nowa :)

Zmiany:

QF2EU-0.173.51.0 (Date published: 2014-04-28)
· Solution navigation HBBTV on ORF HD channels
· Improvement start up behavior 9708-sets
· Solution for BBCi Player
· Improvement audio dropout optical out
· Improvement for future internet upgrade
Sprawdzalem przez tv i nic nie ma..

phil7008

New member
Bez reklam
Sorki za głupie pytanie ale mam pytanie z podanego linki jaki soft ze starszych jest najlepszy ( przetestowany przez was koledzy ) i jak to wgrać na usb ,w jakiej postaci czy robic jakis folder czy cos ?.Dziekuje za pomoc.

niby najlepszy v45 wrzuc na pena zawartosc zipa i aktualizuj przez lokalna odbudowe

cureman

Active member
Bez reklam
niby najlepszy v45 wrzuc na pena zawartosc zipa i aktualizuj przez lokalna odbudowe

Wlasnie znalazł nowy soft ,zobaczymy czy cos poprawili ...bo po ostatniej akt.obraz i dynamiczne podswietlenie uległo pogorszeniu .(kratki i rwanie obrazu) wczesniej obraz by swietny.Dam znac .

No i telewizor kolejny raz został akt.Mam wrażenie ze poprzednie wady zostały poprawione ,dynamiczne podswietlenie juz nie wali tak po oczach ,brak kratek ( zobaczę na paru kanałach ) smart chodzi szybciej .Dajcie znac jak u was na nowym sofcie ?

Ostatnia edycja:

maximus86

New member
Dla wszystkich, którzy walczą z artefaktami i klatkowaniem w tym TV mam jeszcze jedną wskazówkę, mianowicie po wczorajszej aktualizacji softu bardzo się zdziwiłem i zauważyłem, że podczas oglądania meczu ligi angielskiej na Canal+ Sport HD ostrość obrazu na dalszym planie strasznie mi spadła i właśnie miałem takie klatki i artefakty, więc postanowiłem pogrzebać w opcjach i w końcu udało mi się znaleźć przyczynę, a mianowicie w menu w ustawieniach obrazu ostatnia pozycja od dołu to "format i krawędzie" i tam jest tryb obrazu, proszę wybrać tryb: "bez skalowania".

Po tym zabiegu obraz wrócił do normalności (tak jak przed aktualizacją), czyli na hd żyleta, mecz od razu się wyostrzył na dalszym planie i zero problemów z obrazem ;)

Myślę, że ten tv ma "wybiórcze" problemy z obróbką obrazu, przy włączonej dodatkowej opcji skalowania obrazu przez TV.

Szukajcie a znajdziecie ;)

Ostatnia edycja:

lucjan 5

New member
"Myślę, że ten tv ma "wybiórcze" problemy z obróbką obrazu, przy włączonej dodatkowej opcji skalowania obrazu przez TV." Dlatego w razie kłopotów wszystkim radzę dzwonić do Philipsa i porozmawiać z konsultantami. Wiele razy po zakupie zwłaszcza pierwszego telewizora zasięgałem ich porady. Przy drugim byłem już trochę "podszkolony".

rasiaknorris

New member
Pierwszy i ostatni raz zasugerowałem się testem z internetu. Czysta reklama i zero prawdy. 6008k tnie się jak cholera. Już starszy rok panasonic 50et lepiej chodzi. Rownomierność podswietlania w 6008k to kpina. Serwis mowi ze taka byc. Biale wyspy albo czarne plamy. Wasze testy sa wprowadzajace w blad...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dostałeś po prostu taki egzemplarz.
Wymień na inny i po kłopocie.
Panasonic et60 to ten sam czas produkcji.

lucjan 5

New member
Pierwszy i ostatni raz zasugerowałem się testem z internetu. Czysta reklama i zero prawdy. 6008k tnie się jak cholera. Już starszy rok panasonic 50et lepiej chodzi. Rownomierność podswietlania w 6008k to kpina. Serwis mowi ze taka byc. Biale wyspy albo czarne plamy. Wasze testy sa wprowadzajace w blad...

Może Twój egzemplarz ma wymienione wady. U siebie nie zauważyłam ani jednej wymienionej przez Ciebie. Jakość obrazu powalająca."Równomierności" sprawdza się na ustawieniach fabrycznych, a nie na swoich eksperymentach. Jeśli na fabrycznych jest źle, egzemplarz do wymiany.

cureman

Active member
Bez reklam
Nie wiem jak u was ale wydaje mi sie ze po ostatniej aktual.dynamiczne podswietlenie i kontrast został zmniejszony !.W poprzedniej akt.było widoczne zbyt mocne dynamiczne podswietlenie ,teraz wyglada ze jest zbyt małe .Jak wam chodzą telewizory po ost .akt.?
P.S

Wygrałem stary soft nr 45 i obraz jest mniej poszczepiony ,nie ma tyle kratek itd.Ale jaja im nowszy soft tym wieksze problemy ...

Ostatnia edycja:

wonsz

New member
http://i.imgur.com/lg4BSkK.jpg

Cały czas mam problem z aktualizacją, odpiąłem wszystko co się dało, zostawiłem sam pendrive i to samo. Przy próbie aktualizacji przez internet pojawia się komunikat o nie znalezieniu serwera philips. :confused:

Czy ktoś mi pomoże z tym moim problemem czy pozostaje tylko serwis? Najnowszy soft też nie idzie, formatuje się, sprawdza a gy już jest writing files to pojawia się komunikat z linka. Nie włącza mi się smart, telewizor muszę włączać "dwa razy" staje się to już irytujące...

cureman

Active member
Bez reklam

Potwierdzam soft nr 45 jest bardzo dobry ( wgralem ) i obraz jest taki jak był przed dwoma ostatnimi softami ,nie mam problemu z kratkami no i dynamiczne podswietlenie jest taki jak powinno .Dzieki za pomoc ;)

maximus86

New member
Czy ktoś mi pomoże z tym moim problemem czy pozostaje tylko serwis? Najnowszy soft też nie idzie, formatuje się, sprawdza a gy już jest writing files to pojawia się komunikat z linka. Nie włącza mi się smart, telewizor muszę włączać "dwa razy" staje się to już irytujące...

Odpiąłeś wszystkie urządzenia od TV? Zostaw tylko podłączony internet i możliwe, że pójdzie, ja przy podłączonym dysku twardym też miałem ten komunikat, po odpięciu poszło bez problemu...

wonsz

New member
Jak próbuje przez net to mam komunikat że nie znaleziono serwera. Aktualizuje przez usb. Nic nie mam podłączonego.

holas660

New member
Witam, Panowie jak ten TV aktualizuje się przez USB ?
Chcę zainstalować starszy soft, ale nie wykrywa mi na penie softu po podłączeniu do TV, widzi pustego pena...

lucjan 5

New member
Zawsze aktualizuję przez telewizor. Pojawia się komunikat o nowej wersji, klikam OK i WYKONUJĘ WSZYSTKIE POLECENIA pojawiające się na ekranie. A jest ich kilka. Pominięcie choćby jednego uniemożliwia zmianę oprogramowania.

Do góry