No i w końcu dojechał Phil.
Jest made in Hungary.
Wersja oprogramowania 0.171.51.0
Po włączeniu wyskakuje info, że jest nowsza wersja oprogramowania, ale na razie nie aktualizuję.
Jest w domu od czwartku i na razie nie zauważyłem jakichś specjalnych problemów.
Jako, że na początku nie miałem anteny, jako pierwszy na tapetę poszedł Smart.
Czy ja wiem czy to wolno działa? Nie mam porównania z innymi tv, ale jak dla mnie nie ma problemu. To, co zauważyłem, i nie wiem czemu tak działa, to jak żona w onetvod włączyła jakiś serial, to mniej więcej po 20 minutach się wyłączył (serial), potem włączyła go znowu, ale przewinęła do miejsca wyłączenia i znów po jakichś 20 minutach się sam wyłączył.
Nie jesteśmy nigdzie zarejestrowani, nic nie opłacamy, więc może to jakiś rodzaj demówki?
Zupełnie nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ale ogólnie to nie jest problem, bo jak chcemy coś obejrzeć, to jedziemy z dysków, także żadne VOD, tvnplayery, iple, czy inne tego typu rzeczy mnie nie interesują.
W youtubie rzeczywiście przydała by się klawiatura z pilota, ale poza tym raczej nie mam do tego zastrzeżeń.
TV działa normalnie, stabilnie z podłączonymi dwoma dyskami (1TB i 2TB) i penem - 8GB.
Zauważyłem jednak jeden problem jeżeli chodzi o oglądanie czegoś z dysków.
Otóż, to co było na dysku przed pierwszym podłączeniem do telewizora jest normalnie widoczne i można oglądać. Jednak chciałem na dysk wrzucić nowe pliki, odłączyłem od tv, podłączyłem do komputera, przekopiowałem z kompa na dysk, podłączyłem do tv i nie mogę znaleźć tych plików na dysku.
Są to pliki mkv i mp4. MKV ma około 4GB a mp4 - 200MB. Wcześniej takie pliki były odtwarzane, więc to nie problem z odczytem tego rodzaju plików, szczególnie, że inne, te nagrane wcześniej, są normalnie dostępne.
Mieliście może taki problem, wiecie jak to rozwiązać? Czy w ogóle da się?
I rzeczywiście podczas oglądania filmów szybkość menu bardzo znacząco spada, grafika w menu wyraźnie przeskakuje, a nie działa płynnie, jak powinna, ale czy to jakiś dyskwalifikujący problem, to bym nie powiedział.
Poza tym wszystkich ustawień jeszcze nie ogarnąłem. Na razie ustawienia wg tego, co podał asqinejem i jest OK.
Jeżeli chodzi o wielkość napisów w filmach są wielkości napisów na pasku na TVPInfo. Mogły by być wielkości tytułów na pasku, ale oglądanie nie przysparza mi specjalnych problemów, chociaż nie mogę powiedzieć żebym był właścicielem sokolego wzroku
Ja zadowolony, żona zadowolona, i chyba o to chodzi.
Aha, no i pilot. Pisał ktoś, że nie można po ciemnicy trafić w odpowiednie klawisze i często zdarzyło się trzymanie pilota do góry nogami.
Otóż nie da się go trzymać do góry nogami. Po pierwsze przyciski nie są symetrycznie ułożone, więc już chociaż dzięki temu nie powinno być możliwości pomyłki, a po drugie po włożeniu baterii pilot jest wyważony tak, że siłą rzeczy trzymam tak jak trzymać powinienem.
Co nie zmienia faktu, że gdyby przyciski były podświetlone, czy fluorescencyjne, to było by zdecydowanie łatwiej, ale podejrzewam, że to kwestia kilku dni i przyciski będą ogarnięte.
Jedyne, co mnie na razie martwi to te nie pojawiające się po wgraniu na dysk pliki. Bardzo mnie to martwi nawet bym powiedział...