Przy ustawieniu opcji "Standard" lub "Najlepszy obraz" zdarza się, że obraz nagle gaśnie przy ciemnych scenach i nic prawie nie widać, ale np. przy opcji "Najlepsze zasilanie" obraz jest w sumie cały czas ciemniejszy, ale tv nie świeci jak jarzeniówka (mówię tu oczywiście o oglądaniu w nocy i przy zgaszonym świetle, gdzie dodatkowo po zmniejszeniu gamma w ciemnych scenach widać dużo więcej szczegółów niż z wyłączonym "dynamicznym podświetleniem").dynamiczne podswietlenie czyli kolejny badziew![]()
Mhm czyli spoko heh,warto spytaćpowinna jest to kolejna niedorobka
Też korzystam z "naziemnej". Po przełączeniu na inny kanał pokazuje się logo stacji, a pod nią numer pod jakim jest ustawiona w telewizorze i telewizyjna nazwa programu. Natomiast u Ciebie BYĆ MOŻE ukazuje się informacja od której do której godziny program trwa, a na białej kresce graficzna prezentacja czasu, który upłynął i tego który pozostał do końca. Najlepiej skontaktuj się z konsultantem Philipsa. Może to jakieś zaawansowane ustawienie. Jeśli jest tak jak myślę, to nie miał bym nic przeciw temu by u mnie też taka informacja pokazywała się po przełączeniu na inny program.Witam jestem posiadaczem tego telewizora i mam do was pytanie.Oglądam z anteny naziemnej i przełączając kanałami pokazuje się logo programu dwie godziny i biała kreska czy nie powinna być tam informacja o programie i czasie??
Do niedawna miałem NC+ na starym dekoderze odtwarzającym tylko SD i właśnie po kablu SCART. Po 7 dniach udało się zdobyć dekoder HD od cyfry i po kablu HDMI, obraz jest nie do opisania.
A więc tak, kabel ma OGROMNE znaczenie! Bo próbowałem nawet przy dekoderze HD oglądać na SCART i wiele od SD się nie różnił.
Do niedawna miałem NC+ na starym dekoderze odtwarzającym tylko SD i właśnie po kablu SCART. Po 7 dniach udało się zdobyć dekoder HD od cyfry i po kablu HDMI, obraz jest nie do opisania.
A więc tak, kabel ma OGROMNE znaczenie! Bo próbowałem nawet przy dekoderze HD oglądać na SCART i wiele od SD się nie różnił.
Witam jestem posiadaczem tego telewizora i mam do was pytanie.Oglądam z anteny naziemnej i przełączając kanałami pokazuje się logo programu dwie godziny i biała kreska czy nie powinna być tam informacja o programie i czasie??
Ten ostatni post to trzeci wpis na ten temat. "Na temat" jest w mojej pierwszej odpowiedzi.lucjan chyba nie zajarzylesprzeczytaj jeszcze raz
Tak jak piszeTen ostatni post to trzeci wpis na ten temat. "Na temat" jest w mojej pierwszej odpowiedzi.
W najbliższym czasie mam zamiar przetestować rozwiązanie z modułem CI+ z NC+ i zastanawia mnie czy stary moduł z c+ będzie działał z kartą od tv N.
Chciałbym kupić go jak najmniejszym kosztem bo nie wiem czy to rozwiązani mi będzie odpowiadać (czas przełączenia kanału itd).
Jeśli nie jest to zbytnim problemem to poproszę o model modułu który posiadacie i polecacie![]()