PS3 Media Server - świetna sprawa, wszystko się automatycznie udostępnia w sieci lokalnej, ale mam jeden problem. Gdy odpalam przez PMS jakiś plik (np. mkv) widzę ile on trwa, mogę go cofać, przewijać itp, natomiast gdy chcę mieć polskie podpisy i odpalam plik transkodowany, mogę tylko włączyć film, ewentualnie uruchomić pauzę. Nie mam możliwości przewijania go w żadną stronę (<< i >> na pilocie) ani "skakania" co 10 sek. (prawo / lewo kółkiem), pewnie ma to związek z tym, że podczas odtwarzania tv nie widzi jaką długość ma film, jest tylko --|-- czy coś takiego zamiast czasu. Jeśli spróbuję cofnąć czy przyspieszyć, film odpala się od początku.
Jestem przekonany że to jest kwestia ustawień transkodowania, czy ktoś może podrzucić mi właściwe?
Korzystam z najnowszej wersji PMS 1.90, w starszej (1.54) były z tym problemy - tv nie łapał podczas odtwarzania pełnej długości filmu i często przewijanie / skakanie kończyło się wysypaniem odtwarzania, wymagało czasem restartu telewizora, ale mimo wszystko jakoś tam dawało się czasem dojść przewijaniem do połowy filmu, żeby od tego momentu zacząć go oglądać.