@grenis
Mam wrażenie, że mamy różne modele Philipsów
, bo ja pomimo wielkiej perfidii w stosunku do swojego 9704, jeżeli chodzi o nastawy obrazu, nie miałem tyle "szczęścia" co kolega. Stosowałem różne, jeżeli chodzi o jakość, materiały od divixów, poprzez DVD, a skończywszy na mkv oraz innych wynalazkach, i muszę stwierdzić, że naprawdę trzeba włożyć wiele wysiłku
, aby można było się do czegoś doczepić, oczywiście w racjonalnych granicach. Pomimo tego, typowego efektu tzw. teatru nie stwierdziłem. Natomiast przy alogicznych nastawach zauważalny był efekt rwania krawędzi przy scenach dynamicznych np. logo kanału w czasie szybkiego podążania kamery za akcją podczas meczu piłki nożnej. Nadal będę głosił, że w dużej mierze na jakość wyświetlanego obrazu przez 9704 ma zdecydowanie wpływ urządzenie, z którego dostarczamy sygnał, nie mówiąc oczywiście o rodzaju/jakości/ samego sygnału, a telewizor naprawdę, wręcz wzorowo /nie wzorcowo, bo do tego trzeba wielu testów porównawczych/, radzi sobie z tym co mu zapodamy.
Wszystkim użytkownikom naszego forum składam najlepsze życzenia noworoczne, wszystkiego dobrego w tym 2010roku i wspaniałej zabawy sylwestrowej!