Dokonałem właśnie kolejnych prób. Ustawiałem n-boxa na różne rozdzielczości nadawania i z tego co zaobserwowałem to przy ustaweniu niższych rozdzielczości (do 576 P włącznie) FALI NIE ZAOBSERWOWAŁEM i to przy wszystkich trybach powiększania obraszu natomiast od ustawienia 720 wzwyż fala już występuje. (Niestety 576 P to już nie jest HD i discovery HD traci już w sposób zauważalny na jakości.)
Jeżeli dodam do tych obserwacji fakt że fola występuje także przy łączach analogowych przy opcjach cyfrowych "podwojenia lini" (w każdym razie u mnie tak jest) to można z tego wyciągnąć tylko jeden wniosek. Mianowicie: ta wredna fala występuje w przypadku powiększenia obrazu gdy telewizor wyświetla większą ilość lini niż 576 .(od ilu dokładnie to pewnie nie wiedzą nawet eksperci w philipsie).
Spróbuję zrobić zdjęcie tej fali.
Pozdrawiam
Jeżeli dodam do tych obserwacji fakt że fola występuje także przy łączach analogowych przy opcjach cyfrowych "podwojenia lini" (w każdym razie u mnie tak jest) to można z tego wyciągnąć tylko jeden wniosek. Mianowicie: ta wredna fala występuje w przypadku powiększenia obrazu gdy telewizor wyświetla większą ilość lini niż 576 .(od ilu dokładnie to pewnie nie wiedzą nawet eksperci w philipsie).
Spróbuję zrobić zdjęcie tej fali.
Pozdrawiam