marcinoko napisał:
Mój Made in Polska, L06EF1 wersja softu 1.2, 2200 godzin przelatał i nie zobserwowałem żadnej "Fali".
W takim razie masz szczęście. Gratuluję !
Gdyby udało Ci sie odczytać oznaczenia kineskopu, numer seryjny itp.
Napisz jak najwięcej informacji. Może to pomoże ustalić które telewizory trzeba omijać a które są wolne od wad.
Robin1 napisał:
To ja pisałem o tym serwisie. To nie byla centrala tylko lokalny serwis w mieście Rybnik.
No nie ! Prawdziwe jaja Wielkanocne !
Ja własnie też walczyłem z serwisem w Rybniku. Wtedy jeszcze twierdzono tam że usterka jest do usunięcia i to wina oprogramowania. Trochę potem że trzeba TV zabrać na serwis w celu głębszego zbadania sprawy. Widzę że sie poddali he he.
Robin1 napisał:
Do centrali Philipsa wysłałem maila (po uprzedniej rozmowie telefonicznej podczas której Pani oczywiście powiedziała, że pierwsze słyszy o jakiejś fali) sugerując im, że owa fala jest prawdopodobnie wadą całej serii.
No tu się szczerze uśmiałem.
Czyżbym ja nie rozmawiał z miłą Panią z Philipsa ?
A może jak jedna coś usłyszy to jej słodka tajemnica ha ha. Dobre, dobre szczegulnie jak się weźmie pod uwage te wszystkie słodkości na ich stronie firmowej, w mailach jakie dostałem, no i w telefonach. Jak to niby zależy bardzo na zadowoleniu klienta, że dołożą wszelkich starań i takie tam bzdety. Żenada !!! Tu liczą sie poprostu pieniądze (zysk firmy) i nic więcej. Powtarzam że w moim przypadku ze strony Philipsa nie było jakiejkolwiek pomocy w sprawie. Co więcej kontak z nimi był nastawiony na zbycie\odwleczenie problemu, był utudniony. Zgadzam się z Toba że sprawy nie można tak zostawić. Ja w prawdzie swoja rozwiązałem w ten sposób że sklep zwrócił mi pieniądze, ale odbyło sie to za pośrednictwem i pomocą Rzecznika praw Konsumenta. Przyłączam sie do apelu i dodam że pewnie takich TV jest więcej tylko ich urzytkownicy o usterce nie wiedzą. Nie podłączali poprostu nic po komponęcie ani HDMI. Jeśli macie takie TV to prosze sprawdźcie i napiszcie jeśli usterka u Was też występuje.
Pozdrawiam i życze Wesołych Świąt !