Armanig
Ładnie się rozpisałeś
Nie pierwszy raz, ale ostatni ; )
Ot, czasami mam wrażenie, że rozmawiam z osobami które nie znają mojej/naszej historii growej, wydaje im się, że przygodę ze sceną grową zaczeliśmy rok, dwa lata temu, a ja zjadłem na tym zęby.
Pisałem lata temu o tym, może dlatego w takich tematach napiszę coś "więcej" bo nie opieram się na krótkim okresie, a na całym życiu konsolowym, pomijając już Atari, Commodore, Amigi.
Dlatego z mojej perspektywy, dziś widzę to tak, a nie inaczej.
Mój ojciec, który uwielbia serię Assassyna, ma całą kolekcję z figurkami

przesiadł się z pc na xbox one x po tym jak Unity już gniótł jego kompa i powiedział, że konsola dla niego jest strzałem w dziesiątkę, chociaż też marudzi, że do gierek typu cod czy bf wolałby myszkę.
No proszę, brawo. Co to za kolekcja, wklejże no tu jakąś fote ; )
Porządny PC pod względem detali niszczy konsole i to się nigdy nie zmieni
No cóż... ; )
Ponadto, nie ukrywam, że ja miałem dodatkową frajdę z pc z uwagi na zabawy z upgrejdami.
Miałem kilka pudeł, każda z nich to parę tysi, bardzo konkretnie wykonane, ostatnia w dotykowym wyświetlaczem, do tego oploty od zasilacza i takie tam. To też sprawia radochę, ale co kto lubi.
Armanig, to widzę, że ja odwrotnie do ciebie.
Przez 16 lat tylko PC.
O roku 2018 wszedłem w konsole.
Jesem bardzo zadowolony z tej zmiany.
Mam PS4 pro i Xbox one X, żeby nie było że jestem stroniczy.
Boxa kupiłem razem z Rdr2.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej zmiany.
Cieszę się, że się cieszysz. Bez cienia złośliwości, jeżeli świadomy wybór, to nic dodać.
Mogę zrozumieć życie Pececiarza, który przechodzi na konsole i odkrywa ten świat.
Podsumowując nie chce nikogo tutaj przekonywać na siłę, bo nie ma do czego. Sam mam zarówno dobrego PCta, Pro i One Xa w domu mimo, że mało gram w gry. Obecnie na komputerze w ogóle przestałem grać bo wolę to robić na Xboxie. PS4 mam tylko do Exów, a że nie miałem wcześniej konsoli to te robią na mnie największe wrażenie szczególnie wspomniany wcześniej The Last of Us czy Horizon Zero Dawn, który na PS4 Pro wygląda obłędnie i jest na pierwszym miejscu pod względem ogólnej jakości graficznej z jaką miałem przyjemność obcować. A to tylko 5cio letnia konsola
Jak wyżej. Nowe gry, nowe wrażenia, do tego nowy tv 82". Ja to wszystko rozumiem ; )
Tyle, że u mnie odwrotnie. No i nie masz 5-letniej konsoli, a roczną (w przypadku XBone X i 2 letnią w PS4 Pro) ; )
Mnie znowu, po całych latach z konsolami urzeka jakość grafiki w PC w tytułach które ogrywałem, ale przede wszystkim, to inne gry, te "mniej" konsolowe, a już takim gwożdziem do trumny było wspomniane GTA5.
Przejście z PS4 na PC, to była/jest przepaść, dosłownie.
Zobaczyć swoją ulubioną grę, która już zaczyna razić na PS4, w nowej odsłonie?
Dla mnie to było wydarzenie, szczególnie na 34".
Grał ktoś w Star Citizen? Ostatnio był chyba jakiś darmowy tydzień. O co tam w ogóle chodzi, jest jakaś fabuła?
Trochę się spóżniłem z open betą która była ostatnio, trafiłem na ostatni dzień i chwile pograłem, a co to jest?
Dużo by pisać, myślę, że najlepiej wrzucić w net i przeglądnąć kilka stron.
Mówiąc krótko, symulator kosmiczny. Taki rozbudowany Sim w kosmosie, ogromne uniwersum sieciowe.
Problem jest taki, że robią tą grę już lata i dalej końca nie widać, ale założenie jest genialne.