Pc

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Siedziałem przed wszystkimi ultra wide. Mi nie pasuje zakrzywiony w 34".
No i ja bym nie brał 34" w UHD, bo i tak nie ma, tylko brałbym w ciemno QHD. To jest idealna rozdzielczość do tej przekątnej, czyli 3440x1440.
Gdybym miał brać, to coś większego i tutaj dopiero UHD, ale to też nie widzę sensu na chwilę obecną, ale rozumiem, że pisząc UHD masz na myśli 3440x1440, więc nie ma się nad czym zastanawiać, będziesz zachwycony.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tak, oczywista ze mam na mysli "QHD" 21:9.

Tylko sie zastanawiam nad zakrzywiony czy plaski. Jak plaski to chyba wezme LG - sprawdzony i dobry.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak Cie nie wkurzają zakrzywione linie proste, bo tak to wygląda na szerokim ekranie jak siądziesz wyżej/niżej, to można brać, dla mnie nie ma sensu, ale jakby mi padł mój, a ktoś by mi dał takiego krzywulca za pół ceny, to bym przytulił i nie płakał.
Zalet praktycznie żadnych, a ten 34" nie jest taki duży, żeby zagięcie miało cokolwiek dawać, co innego przy tych kobyłach które pojawiły się ostatnio, ale i tu chyba bym wolał dalej płaski.
LG wiadomo, monitory brałbym w ciemno. To już któryś z kolei tej firmy i żadnych problemów, może gdybym grał, to wziąłbym 144Hz dla odmiany i tyle.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
W LG trzeba uważać na banding i backlight bleeding. Moja sztuka też go ma, jak każda chyba. Jakość tych monitorów jest dosyć słaba niestety. Korzystam na zmianę z biurowym Eizo i pod tym względem jest przepaść.
Plusy już były wymienione to nie będę się powtarzał.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To u mnie matryca bez żadnych przypadłości, wiadomo, że to nie jest jakość Eizo, ale cloudingów, a tym bardziej bandingu brak.
Bez porównania lepiej na tej płaszczyźnie od TV Samsunga, ale to też nie ma co porównywać.
To samo miałem z dwoma poprzednimi. Generalnie LG, przynajmniej ten model który mam obecnie, bardzo dobrze wypadał na testach, a po latach żadnych zastrzeżeń.
Ja lubię LG, głównie za innowacje, to dzięki nim mamy 21:9.
U mnie następny monitor, to już będzie raczej Oled i oby obecny służył jak najdłużej.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ja dalej siedzę na 970 GTX i i5 4600k. Kartę w końcu muszę sprzedać, bo jej nie używam w ogóle. Nie widzę sensu znany PCta na lepszy. Granie na konsoli jest dużo lepsze. Jedynie do RTSow jestem w stanie wrócić do PC.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tez mam 970 gtx, ale juz nie ogarnia. Przy nowym assasynie juz powoli problem, wiedzmin tez juz szczyt mozliwosci. Zamulaja mi troche filmy w 4k - podobno 970 nie ma wsparcia dla HVEC.
Wymieniam na Geforce 1080ti.

Procka to chyba mam i7 4770k.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
W co tam jeszcze grasz ? ;)

Narazie League of Legends i Assasyn.

LoL juz mi sie nudzi, bo wkolko przegrywam.
A assasin zostalo jakies 20% gry potem dodatek.

A pozniej moze Assasina z ameryki. Uczciwie powiem ze gralem w niego moze z 10%. A teraz remastered wyjdzie to moze akurat.

Nie mam w co grac... nic mi nie podchodzi.
Moze Skirym jeszcze zobacze ale ta grafa.....

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak Cie nie wkurzają zakrzywione linie proste, bo tak to wygląda na szerokim ekranie jak siądziesz wyżej/niżej, to można brać, dla mnie nie ma sensu, ale jakby mi padł mój, a ktoś by mi dał takiego krzywulca za pół ceny, to bym przytulił i nie płakał.
Zalet praktycznie żadnych, a ten 34" nie jest taki duży, żeby zagięcie miało cokolwiek dawać, co innego przy tych kobyłach które pojawiły się ostatnio, ale i tu chyba bym wolał dalej płaski.
LG wiadomo, monitory brałbym w ciemno. To już któryś z kolei tej firmy i żadnych problemów, może gdybym grał, to wziąłbym 144Hz dla odmiany i tyle.

Jednak kupilem krzywulca.
Masakra tygodnie mina zanim moj wzrok sie przyzwyczai do tego.
Ale efekt WoW napewno jest.
W sumie na pierwszy rzut oka calkiem inna rozdzielczosc :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jednak kupilem krzywulca.
Masakra tygodnie mina zanim moj wzrok sie przyzwyczai do tego.
Ale efekt WoW napewno jest.
W sumie na pierwszy rzut oka calkiem inna rozdzielczosc :)

Rozdzielczość robi robotę, nie?
No to teraz będziesz odkrywał gry na nowo, szczególnie na tej karcie.
To jest najbardziej opti rozdziałka pod tą przekątną i nie tylko pod gry, ale net, przeglądanie kilku stron na jednym ekranie itp.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Sry, pomylka. Grafe mam rtx 2070 nie wiem co se wczescirj ubzduralem.

Przy odpaleniu na maxa assasina orygins komp sie zwiesil. :) Nie ogarnia

manliest baby names

Ostatni raz skladam kompa. Bo to kompletnie nie ma sensu. Nastepnym razem kupuje konsole.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeszcze na win7? Pobaw się ustawieniami.
U mnie większość gier chodzi świetnie, wiadomo, że nie wszystkie idą na full detalach, bo są pozycje które wykończą 2x lepszy sprzęt, ale już na tyle, że konsole z niektórymi tytułami mogą się chować, natomiast inne idą na maxa, albo prawie na maxa.

Ja już też nic nie ulepszam, grać mi się nie chce. Czy to PC czy konsole.
Musiałaby się pojawić pozycja pokroju GTA6, tutaj wytrzaskam ostatnią kasę.

Do góry