Czytając uwagi nt 65VT50 i 55VT50 wygląda na to, że jednak użytkownicy nie są zadowoleni z "najlepszego TV na świecie" - a już myślałem, że mam następcę dla mojego starego już TV.
Dzisiaj przyglądałem się w MM 55VT50 i Sony 55HX850. Sony fajnie wypada, Panasonic trochę blado - jak to w salonie mocno oświetlonym. Zwróciłem jednak uwagę, że Panasonic oprócz tego, że się mocno grzeje (co jest niestety normą w plazmach) to strasznie mocno łapie odciski palców/ręki na powłoce.
Użytkownicy VT50 napiszcie czy macie z tym problem? czy w miarę łatwo da się doczyścić takie ślady? Wiem, że nikt specjalnie nie biega i nie dotyka rękami ekranu - ale u dzieci to niestety nie jest takie niezwykłe. A ja obmacując Panasonica w sklepie zostawiłem sporo mocno widocznych, nieusuwalnych na szybko śladów (podkreślę, że miałem czyste, niespocone łapy
) ... może dlatego, że był taki gorący?
Sony gdyby nie ta podstawka i kąt nachylenia byłby ciekawym wyborem (słabiej łapie odciski
). Obrazem 3D w sony byłem bardzo miło zaskoczony – a w domu mam dwoje małych miłośników kina 3D
Ciekawe czy KIKI będzie testował 65VT50 lub jakoś odniesie się do uwag "klubu zawiedzonych".