Nie powienienem być o to pytany, bo na prawdę nie jestem odpowiednią osobą do oceniania, czy coś bzzzz, czy nie
Słyszysz bzyczenie zasilaczy laptopowych? Bo ja tak.... Słyszałem bzycenie Ps50B850 - moja żona nie słyszała. Słyszałem bzyczenie PS50C7000 - moja żona nie słyszała. Słyszę bzyczenie 55VT30 - ale jest ono znacznie słabsze.
O went zaraz - a teraz odblaski.
TV stoi na PRZECIWKO OKNA
Jest to duże, 3 skrzydłowe okno balkonowe. Rama TV jest lustrem, ekran odbija mniej - ale odbija więcej niż C7000. Mam grube zasłony a na dniach będą rolety. Dla mnie lustro to nie jest problem. Szyba chroniąca musi być. A TV lubię oglądać w zaciemnieniu. Chwalony przeze mnie LG LX9500 jest juz typowym lustrem
Także optymalne warunki oglądania TV to zaciemnienie. Na szczęście to rozumiem i tak oglądam.
Nie rozumiem tylko tych wentylatorków
Panel jest chłodny z przodu i z tyłu- co mnie dziwi, bo to plazma - winna być ciepła z tendencją do BARDZO ciepła - z tendencją do pełnienia funkcji kaloryfera.
A jest chłodna... Może mam LCD?
Ja te wentyle słyszę. Żona też - tylko, ze twierdzi, że jej to w ogóle nie przeszkadza. Wentyle słychać gdy jest noc i cicho w pokoju kompletnie jest. W dzień czasami ledwo co jak wyciszę wdzięk.
I teraz moje pytanie.... Kto ogląda TV bez dźwięku?
I też nie powienienem być pytany o głośność went, bo ja składam od kilku dobrych lat niesłyszalne zestawy PC/HTPC i wiem co to niesłyszalny komputer. Jestem wyczulony na hałas PC. Denerwują mnie szumy dysków twardych - bo to jedyne co obecnie słyszę z PC.
Mimo to... TOTALNIE AKCEPTUJĘ te wentyle. DLaczego? bo obraz na vt30 powala i sprawia, że człowiek podnieca się jakością TV a nie świadomością tego, że są 4 wentyle chłodzące nie wiem co
Może w zimie w ogóle ich nie słychać, bo chłodniej będzie. Nie obchodzi mnie to
Ja isę tylko zapytałem czy da się je wyłaczyć BO wg mnie są NIEPOTRZEBNe
Podsumowując. Wg mnie nie ma lepszego TV. DLa mnie jedynym kandydatem byłby LG LX9500/LE8500 (seria z tamtego roku z pełnym LEDEM z local diming) albo Philips 9705 (tak samo) tylko że LG nie było niby (jak już kupiłem VT30 to się nagle okazało, ze się znalazł) a Philips ma max 46".
A wiecie co - najbardziej mnie raduje wątek o Sasmungu d7000/d8000
na tym forum... Ludzie potrafią się cieszyć obrazem z tego TV (krawędziowy LED = nierównomiernie podś maryca, clouding).
I to mnie przekonuje do tego, że jest tlye TV - każdy sobie znajdzie ten jego. Ja mam pewność, że dorwałem najlepszy obecnie TV, dlatego chcę przekonać do niego innych. I jak widać nie ukrywam wad, bo są one nieistotne nawet dla maniaka ciszy. Nie przeszkadzają mi, więc po co o nich deliberować
Nie ma ich. Jakie wentyle? OBRAZ? ach ech .... te czarności, ten śnieg śnieżny. Kolory na THX powalają. Płynność gier..... ach... (z LCD to tylko za philipsa jestem pewien że ma niski input lag). Jakość obrazu SD i HD..... jakość kanałów SD jest wyższa o niebo w porównywaniu do innych TV. Nie iwem co Japońce wsadzili do tego panasonika - ale kocham Japońców
TVN24 ogląda się wybornie i już nie chcę aby nka emitowała go w HD
bo po co
jak już mogę go z 2m oglądac na 55". Spodziewałem się dobrego TV - ale nie spodziewałem się, że są takie równiez między plazmami Koreańców a Japońców. . . Myślę, że Sasmung powinien się zająć designem TV Panasonika, a produkcję TV sobie darować
mocno powiedziane
Wiecie co ... i warto było tyle czekać na taki TV. Czekałem od sierpnia 2009 na niego
Co bym zmienił? design jednak... te cienkie ramki LX9500 i Samsunga d8000 mnie rozbrajają i Panas powinien zrobić taki TV. Bez dźwięku i internetu i innych badziewi. Tylko sam ekran z cieniutką ramką.
Jak znajdę chwilę czasu to napisze pełne podsumoanie zakupu z wadami i zaletami tak jak obiecałem. Chce tylko jeszcze pograć w 3d na PS3. Muszze kabel optyczny kupić bo nie chce mi isę ciągle zmieniać bo mój ampli nie jest 3d. Granie na PS3 ma teraz inny wymiar. Widac więcej szczegółów obrazu! Kontrast... kolory. NIGDY WIĘCEJ SAMSUNG
Napiszę im oświadczenie