Marekwar a jak obecnie oceniasz swoje VT30? Dobrze pamiętam, że jesteś posiadaczem tego modelu?
Narzekałem kiedyś na wypalone logo TVN 24 (nawet zamieściłem zdjęcia) ale po 4 miesiącach praktycznie już nic nie widać. Pomogło przede wszystkim oglądanie TVN24 wyłącznie w THX i od czasu do czasu zmiana formatu plus włączona opcja ruchomych pikseli.
Obraz jest piękny w HD na tunerze DVB-C i z BD. Nie robiłem kalibracji, dokonałem tylko niewielkich korekt w balansie bieli. Często nagrywam na HDD a także stosuję time shift. Działa dobrze.
Viera Cast po ostatnim upgradzie działa OK. Dodano TVN Player i w ten sposób treści HD mozna mieć zarówno z TVN jak i z IPLA (tu trzeba zapłacić 8 zł miesięcznie za HD i brak reklam).
Braki jako centrum multimedialnego wyrównuję poprzez zakupiony mediabox Mediatecha MT 7002, który czyta wszystkie formaty video i napisów i ma w pełni otwarty Internet oraz niezliczone aplikacje Android market.
Wykorzystuję też DLNA do strumienia HD i HD 3D z YouTube (do 1080P) dzięki Serviio - softwarowy serwer mediów, który to umożliwia. Plus przeglądanie zdjęć prosto z karty SD.
Czyli wykorzystuję VT30 jako centrum multimedialne.
VT50 mnie nie interesuje. Po jakimś czasie przesiądę się od razu na OLED. Chyba że jakiś nowy Alcatraz zohydzi w przyszłości tę technologię. :hihi: