czy w ogóle jest sens aktualizacji ?!?
Jak masz poniżej fw1.213, to tak.
czy w ogóle jest sens aktualizacji ?!?
TX-P42U10E, czy TX-P42X10Y ?
ja Ci radze lepiej poszukac i za 2500zl kupic P42S10E z powłoką antyrefleksyjna i w Full HDna ceneo są te modele nawet poniżej 2500
![]()
Dziękuję za informację, muszę podjechać do Krakowa i sprawdzićW Carrefourze jest 42s10 poniżej 2500. Myślę, że u nich raty 0% da się załatwić.
Niestety nie znalazłem. Muszę jeszcze podzwonić jutro po innych. Wiem, że to co teraz napiszę to trochę nieteges :niewiem: . Oglądałem kolejny (kto to zliczy) telewizory. I bardzo ładnie wyglądał obraz z Sharpa 42 DH77. zdaję sobie sprawę, że oświetlenie w marketach sprzyja LCD-kom, a plazma pokaże cały swój urok (lub nie) w domu. Po prostu cały czas się boję, że w moim jasnym pokoju będę zawiedziony i skończy się tylko na wieczornym oglądaniu (wytłumacz to dziecku). Na domiar złego telewizor będzie powieszony vis-avis okna. Poradźcie !
Powiem ci szczerze że jeśli telewizor chcesz wieszać na wprost okna przez które świeci bezpośrednio słońce i nie zamierzasz założyć jakiś rolet - to nie polecał bym....
Chyba że przez okno wpada zwykłe światło dzienne (słońce nie świeci bezpośrednio w nie, a co za tym idzie nie świeci w ekran TV) to myślę że źle by nie było....
LCD w związku iż ma matową matrycę lepiej radzi sobie w nasłonecznionych i dobrze oświetlonych pomiesdzczeniach, aczkolwiek jeśli nawet kupisz najlepszy LCD, a słońce będzie bezpośrednio świeciło w matryce to także będzie "kupa". Także wszystko zależy jak nasłoneczniony jest pokój, bo jeśli bezpośrednio to chyba będziesz musiał przemyśleć sprawę i ustawić TV w innym miejscu - może jakiś ładny stojaczek i postawić go bezpośrednio za oknem - wtedy słońce może sobie świecić....
witam , proszę o pomoc bo już mnie nerwy biorą. Ostatnio często oglądam tv wieczorami jak wszyscy śpią więc mam dosyć mocno ściszony dźwięk, ale plazma BARDZO GŁOŚNO BZYCZY, cały czas słyszę to bzyczenie nawet w dzień, tv musi być naprawdę głośno żeby tego nie słyszeć.
Oczywiście zależne jest to od jasności, w trybie dynamicznym jest to już naprawę naprzykrzające, w trybie normalny da się jeszcze przeżyć ale i tak drażni. Da się coś z tym zrobić ? a może oddać na gwarancję? Mam dodatkowo jednego martwego piksela, ale to mi nie przeszkadza, i tak go nie widać