Witam, mam pewien problem. Parę dni temu kupiłem z ojcem 50" x10y, po 1 na głowę
. Mój egzemplarz sprawuje się znakomicie mimo że aktualnie jedyne źródło sygnału jakie mam to tv naziemna przez antenę pokojową! Natomiast egzemplarz ojca podpięty jest do siatkowej anteny dachowej i również jak narazie dostaje tylko tv naziemną z tym że u niego występują 2 problemy z obrazem:
1. Widać jakby takie mrowienie poziomych linii, im obraz ustawiony jest jaśniej tym bardziej, kombinowałem z ustawieniami, ustawiałem tak jak mam u siebie i cały czas to widać bardziej lub mniej. U siebie czegoś takiego nie zauważyłem, czy to wada telewizora?
2. Z tego co się orientuję najjaśniejszy obraz z największym nasyceniem kolorów jest na typie obrazu dynamicznym, normalny jest pośredni, a kinowy jest najciemniejszy i najłagodniejszy, tak jest też u mnie. U ojca zamienione są jakby kinowy i normalny. Kinowy jest bardzo jasny i dość jaskrawy (trochę mniej jak dynamiczny), a normalny jest ciemny i z niskim nasyceniem barw. Ktoś umie to wytłumaczyć?
Bardzo proszę o pomoc