Maly745 napisał:Ma jeszcze funkcję C.A.T.S. o której zapominacie i obudowa jest dużo ładniejsza niż w C.
Panasonic na swoich stronach nie wspomina o tej funkcji w tych telewizorach a więc zakładam że oba typy ją mają .
Maly745 napisał:Ma jeszcze funkcję C.A.T.S. o której zapominacie i obudowa jest dużo ładniejsza niż w C.
jaksel napisał:Panasonic na swoich stronach nie wspomina o tej funkcji w tych telewizorach a więc zakładam że oba typy ją mają .
robik130 napisał:Wersja TX-P42X10Y posiada jeszcze filtr Natural Vision i V-Audio Surround
Mnie uświadomiono w którymś salonie, że "C" ma generalnie gorszą elektronikę i nie chodziło o opcje, ale czy to prawda, to nie wiem....jaksel napisał:...zaciekawiła mnie róznica między P-50X i P-50C , wynika że ten pierwszy ma tylko dodatkowe 3 gniazdo HDMI oraz dodatkowe gniazdo D-SUB i tego mogę żałować poza tym nie znalazłem żadnych różnic.
Kurcze 59,- za pakiet komfort (multimedia) + 19,- za dekoder cyfrowy. Piszesz że warto? żeby zobaczyć te 2 kanały w super HD?yacek _b napisał:A mając tych parę kanałów z UPC w HD uważam że dvd to nędza .
marcin711 napisał:Kurcze 59,- za pakiet komfort (multimedia) + 19,- za dekoder cyfrowy. Piszesz że warto? żeby zobaczyć te 2 kanały w super HD?
pozdrawiam Marcin
Adax01 napisał:Mnie uświadomiono w którymś salonie, że "C" ma generalnie gorszą elektronikę i nie chodziło o opcje, ale czy to prawda, to nie wiem....
Kiedyś sprzedawcę uświadomiłem, że 50" HD-ready ma większą rozdzielczość od 42 HD-readykloss_ks napisał:Ja bardzo ostrożnie podchodził bym do opinii personelu sprzedającego w salonach RTV.....
Hmmm... próbowałem na kilku DVD i nie znalazłem takiego, żeby z odl. 1,5 widzieć tylko siateczkę. Niestety delikatny "śnieżek" na dobrym DVD mnie przestraszyłyacek _b napisał:Adax01 a czego sie spodziewałeś na 50 " i dvd czy divxie ? Kryształu ? No proszę cie ...
Na antenie dachowej ma się wrażenie " delikatnej mgiełki " , co do dvd to wsio zależy od jakości , mam oryginały że zajebista brzytwa i mam też co mają " śnieg " a dokładnie ziarno . A mając tych parę kanałów z UPC w HD uważam że dvd to nędza .
Przeszukałem dzisiaj tunerem DVB-C w swoim P42X10Y kabel upc i znalazł mi 148 kanałów tv i 18 radiowych. Wszystko zakodowane oprócz TVP2 i TVP Info Kraków i kilku kanałów testowych upc. Radio też zakodowane. Jakość obrazu z tych 2 powyższych kanałów troszkę gorsza niż z dekodera upc (bardziej rozmyta).Adax01 napisał:1. Czy UPC cyfrowe ktoś podpinał bezpośrednio z pominięciem ich dekodera? Da się to zrobić w P50X10Y i ew. jak?
kloss_ks napisał:Ja bardzo ostrożnie podchodził bym do opinii personelu sprzedającego w salonach RTV.Śmiem twierdzić,że my forumowicze więcej wiemy o sprzęcie/w tym wypadku o plasmach/,o różnych niuansach,arkanach niż cała ta obsługa sprzedająca /oczywiście,że są wyjątki w tej regule/.Ja wiem na 100%,że seria C posiada taką samą elektronikę jak seria X.
jaksel napisał:Zgadzam się myśle że Panasonic celowo wypuszcza niewiele różniżce się między sobą te same telewizory , dla różnych akcji marketingowych, co do elektroniki , dostałem 5 lat gwarancji a więć niech tylko pogra tyle , a potem wejdzie jakiś OLED albo 3D a więc znowu będzie przesiadka ...