@broda nie kombinuj, podłóż te podkładki, ewentualnie te tulejki,które dołączone są do zestawu , tak jak ja to podłożyłem i jest gitMa ktoś jakiś pomysł na tą sprawę ?
Wersja X nie czyta filmów z karty.Jaro10 napisał:Witam, jestem nowym użytkownikiem więc jeśli taki wątek już był to przepraszam ale liczę na pomoc.
Otóż niedawno zakupiłem plazmę. Panasonic Viera 37 calowka TX-P37X10E. To był szybki zakup i w pierwszej chwili nie zwrócilem uwagi, że nie posiada on wejścia USB. Dlatego wiedziałem, że będę musiał męczyć się z kartą. Sciagnalem sobie film HD i zeby nagrac go na kartę musialem ja skonwertowac z plikow FAT 32 na NTFS. Nagralem na karte film HD i wlozylem do telewizora. Pojawil sie komunikat ze brak karty czy cos takiego sens taki ze jej tak jakby nie czyta. I teraz nei wiem co jest tego przyczyna. To jest karta SDHC Toshiby 8 gb. Moze on nie czyta tego typu kart, a moze pojemnosc jest zbyt duza. A moze przyczyna tego jest to ze zmienilem format plikow. Zupelnie nie mam pojecia o co chodzi. Jesli ktos moglby mi pomoc to bede niezmiernie wdzieczny, bo z utesknieniem czekam zeby obejrzec sobie dobry film HD na nowym telewizorku
P.S wiem ze mam w alternatywie kabel HDMI , ale chcialbym rozwiazac ten problem z karta
Z góry dziekuje
No dobra jak tak mówisz, ty podkładałeś tulejki te duże ok 1-1,5cm grubości plastikowe czy podkładki metalowe jak te metalowe to jakie brałeś ile fi i w jakiej ilości ?kowal801 napisał:@broda nie kombinuj, podłóż te podkładki, ewentualnie te tulejki,które dołączone są do zestawu , tak jak ja to podłożyłem i jest git
Jeśli chodzi o te ramiona tak to przykręć, aby ewentualnie była możliwość regulacji wysokości telewizora na uchwycie .
Aha sam tego uchwytu nie założysz, poproś do pomocy z dwie osoby.
Dobrze myślisz .A co do ramion to myślałem właśnie je zamocować po środku tv z tyłu aby była ewentualna regulacja w pionie dobrze myślę ?
Kowal a słuchaj nie pamiętasz jakie miałeś długości te tulejki na oko to 1,5cm największe z kompletu i na te chyba najdłuższe i największe śruby montowałeś zgadza się ? I jeszcze jedno z jakiego one były materiału u ciebie u mnie są z jakiegoś tworzywa ciekawe czy nie osłabia to nośności ?kowal801 napisał:Ja założyłem właśnie te tulejki co są w zestawie, nie ma żadnego problemu
Dobrze myślisz .
a gdzie kupiłeś? i dlaczego jeszcze nie wymieniłeś?Pavel091 napisał:Witam, zakupiłem wczoraj plazme Panasonic
Sorry, ale zanim go zapakujesz te powidoki znikną i w dodatku na tej następnej plażmie znowu będąPavel091 napisał:Można oddać sprzęt do 10 dni nawet jak się go używało??
Jak tak to oddam go jutro, po dwóch dniach widoczne są w ciemności bardzo delikatne powidoki, ponieważ TV szedł dzisiaj 3 godziny na zwezonym pasie, tzn od gory i dolu byly czarne pasy.
Jeśli mogę i wymienię tą plazmę na tą samą to jak ją oglądać tak, żeby dobrze ja dotrzeć i takich problemów nie było?
marcin711 napisał:Sorry, ale zanim go zapakujesz te powidoki znikną i w dodatku na tej następnej plażmie znowu będą
pozdrowienia i miłego oglądania (a nie testowania z nosem przy ekranie)
al_rami napisał:Witam,
Może moja opinia komuś pomoże. Mi kilka takich opinii pomogło w podjęciu decyzji.
Wybierałem pomiędzy serią S, a X. Padło na p42x10y. I co? Jestem zadowolony. Po przesiadce z 29" 100Hz obraz jest duuużo większy z odległości 3 m, a kontury np.: postaci, mają mniej poszarpane kontury (oczywiście patrząc z bliska). TV spięty jest z ferdkiem 7318 po euro, ale obraz jest porównywalny z CRT, czasem jest nawet lepiej. Kanały, które mają kiepską jakość wyglądają każdy wie jak.
DVD spięte hdmi 720p obraz ładny, zależy od materiału i wydawcy płyty. Ale tez trafiają się perełki (piszę o oryginalnych płytach) z jakością "kiepską". Ten TV to pięknie pokazuje. Co oczywiście nie jest jego wadą, a zaletą.
I właśnie jestem na etapie poszukiwań tunera sat HD, aby jakiś pakiecik w C+ wykupić, albo do N się uśmiechnąć i pooglądać sobie świat w "polskim HD".
Jeśli ktoś ma podobne dylematy jak ja miałem czy S czy X polecam X. Z różnicy można kupić tuner sat, DVD, prezent pod choinkę dla żony.
Co do bzyczenia i innych niepożądanych dźwięków - nie stwierdziłem. Poprzednik głośniej bzyczał. Tutaj stałem z tyłu TV i z uchem przy obudowie zaiste słyszałem bzyczenie, ale 30 cm od już nie, a co dopiero 3 metry. Bzyczenie CRT słyszałem siedząc na kanapie, słabo bo słabo, ale słyszałem.
Podoba mi się autoformatowanie, szybko działa i w miarę sensownie, to moje zdanie. Ciekawostką jest fakt, że TV posiada optyczne wyjście dźwięku cyfrowego, a w specyfikacji Panasonica sprzed kilku miesięcy tego nie było. Działa ono z tunerem cyfrowym, podobno. U mnie nie ma już NTC (okolice Krakowa - testy zakończone) więc nie wiem jak z tym jest, ale złącze jest.
Pozdrawiam