MichalJad napisał:
Być może. Jednak w tej chwili ten telewizor w gazetce z tą promocją kosztuje 2347 zł, a pół ceny to jest 1173,50 zł. W związku z tym suma daje 3520,50 zł. Telewizor jest na miejscu, nie ma kosztów przesyłki. Czysta matematyka, więc nie wiem na co mam uważać. Oczywiście zawsze mogą się wykpić, że była pomyłka w druku, tak jak w sklepach internetowych ściemniali, że już mają a po zamówieniu były najwcześniej po trzech tygodniach.
Może jestem niedowiarek, ale czytajcie dokładnie warunki promocji, a najbardziej te pisane małym druczkiem... Np. któryś z kolegów powiedział, że jest w Satu**** promocja na P50X10Y, zadzwoniłem i powiedzieli, że to pomyłka, że ta promocja dot. 50C. Później w gazetce wyczytałem, że mają prawo (szkoda, że nie obowiązek!) do błędów.
Koszt transportu zero? Nie do końca, bo kupując nawet we własnym mieście muszę go zmieścić pionowo w samochodzie, więc nie wszystkie TV, szczególnie te większe, można dowieźć do domu ze sklepu samodzielnie. Parę osób przekonało mnie do zakupu w necie i kuriera, ale podstawa to b. dokładne oględziny i rozruch w domu. Na szczęście nie jest zimno, więc można to zrobić od razu. Np. mój sąsiad podłączył TV oparte bezpiecznie o szafę i sprawdził działanie. Opowiadał, że kurier nie chciał wnieść bo >30kg i nie miał czasu. Obiecał mu na piwo, więc kurier znalazł czas na pomoc we wniesieniu i poczekał na rozruch
Trochę uraziłeś mnie opinią o sklepach internetowych, bo dużo już tam kupiłem i TV też tam zamierzam kupić. Należy jednak wybrać solidny sklep, a który, to już b. proste
Ja zamierzam kupić 50" przez internet pomimo tego, że ktoś z mojej dalszej rodzinki został w ubiegłym roku oszukany przy zakupie 42" przez fikcyjny sklep z Wrocławia -pewnie znacie temat. Przed świętami mogą się takie pojawić, więc ostrożnie. Na koniec: dostawa przez kuriera dużego TV do chatki to tylko czysta przyjemność -żeby jeszcze było ich 2, tak jak tu ktoś wcześniej pisał...