bagieta napisał:a w porównaniu z tą Toshiba 37XV635DG
tosz.hiba panas jest zdecydowanie korzystniejszym i lepszym zakupem
bagieta napisał:a w porównaniu z tą Toshiba 37XV635DG
Dla mnie to żadne porównanie,ewidetnie widać ze ten test nie jest obiektywnyDla tych, co rozstrząsają za i przeciw HDready (X10) i FullHD (S10 i wyżej) jest fajne porównanie kolegi facir.
Dzięki kowal801, tak samo pomyślałem. A Ty brałbyś 46S czy 50X? Zakładamy, że prawie ta sama kasa i masz odpowiednio duży pokój?kowal801 napisał:Dla mnie to żadne porównanie,ewidetnie widać ze ten test nie jest obiektywny
bagieta napisał:już na 90% jestem za zakupem plazmy Panasa 42X...za około 2200...
ale dużo czytałem tez o ....
na promocji za 2500...
i co brać....do dvd..filmów z kompa i N,Cyfra...?
Jeśli miał bym taką możliwość , to kupiłbym zdecydowanie 50"Dzięki kowal801, tak samo pomyślałem. A Ty brałbyś 46S czy 50X? Zakładamy, że prawie ta sama kasa i masz odpowiednio duży pokój?
Nie ma takiej regulacji , wytrzymaj tydzień i się przyzwyczaisz, a co miałeś niedawno CRT?coro77 napisał:Witam.
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem p42x10y. Wątek częściowo przeczytałem, ale niestety nie "od deski do deski". Nurtuje mnie jedna rzecz, nie wiem czy coś było o tym wcześniej, mianowicie u mnie obraz na tv ma dominatę koloru pomarańczowego (różne źródła). Czy ktokolwiek z Was zauważył coś takiego w swoim tv? Czy można to jakoś wyregulować? W instrukcji (s.14 i 15) jest pozycja "odcień" w menu obrazu, u mnie w tv tej pozycji zwyczajnie nie ma (po pozycji "ostrość" następna jest "balans bieli"). Czy Wy macie w menu obrazu pozycję "odcień"?
Jak nie ma takiej regulacji jak jest, balans odcienia można sobie zwyczajnie regulować, przykładowo w moim przypadku nastawiony jest wskaźnik na pozycji środkowej, czyli na 0Nie ma takiej regulacji
coro77 napisał:I niestety taki szkopuł że na moim kolory idą nieco w stronę pomarańczowego (zieleń jest lekko zgniła, twarze ludzi zbyt pomarańczowe).
Co ciekawe w tv kumpla też nie ma regulacji odcienia. Trochę mnie to irytuje bo w instrukcji zarówno papierowej jak i tej na płytce jest regulacja "odcień" a w menu tego nie ma.
Witajciecoro77 napisał:slimak dzięki, faktycznie - podałem z dvd sygnał ntsc i opcja "odcień" się pojawiła, ale regulacja tylko dla dvd. Jak zbiorę się na odwagę to pogrzebię w menu serwisowym.
Czy fakt wejścia do menu serwisowego telewizor gdzieś zapisuje?