Witam serdecznie, jestem nowy na tym forum, choć odwiedzam go juz od dawna.
Jak w temacie, zakupiłem kilka dni temu ten model Panasa-X10Y 42', choć w zamiarach był LG PQ300- z racji przywiązania do marki. Wypowiedzi na forum i "zabawa w sklepie" skusiły mnie do zakupu Panasa, myslę że nie będę żałował tej decyzji.
Po tych kilku dni uzytkowana jestem ogólnie zadowolony, sygnał mam z
Cyfrowego Polsatu SD, fakt, że nie jest to jakość tak dobra jak na starszym modelu LG CRT 29' ale o niebo lepsza niz na LCD'ku 32' Samsunga(model chyba A431) rodziców.
Jest kilka rzeczy, których jednak mi brakuje w tym modelu a mianowicie:
-automatycznego poziomu głośności
- zegarka
-czasowego włączania odboirnika
Najbardziej jednak brakuje mi tej pierwszej funkcji.
Ogólnie odbiornik jest naprawdę dobry, porównywałem go wcześniej z modelem Full HD S10 oraz LG pq 2000, na programach HD z CP różnica miedzy panasami dla mnie niezauważalna, no może z odległości około 30-50 cm, na S10 obraz bardziej wygładzony.
Co do LG(design lepszy niż Panasy) to obraz był trochę za bardzo "żarówiasty", fakt biel super, ale trochę za mocno bijąca po oczach, na białej koszuli w LG nie widać załamań materiału(biała plama) co innego na Panasoniku, choć niepowiem biel trochę szara, jednak w domu jest ona biała- nie wiem jak to się dzieje

No i powłoka antyrefleksyjna, w LG odbija się wszystko jak w szybie z okna, w panasach tych refleksów jest dużo mniej, choć napewno są. Podstawa w Panasach jest bardziej stabilna. Zdjęcia prez slot SD -rewelacja(jak dla mnie)
Mam nagrywarkę Dvd Lg lecz nie jest ona niestety kopatybilna z telewizorkiem, ale o tym wiedziałem. To narazie wszystko tak pokrótce o moich pierwszych spostrzeżeniach na temat tego modelu plazmy.
Pozdrawiam