yacek _b napisał:... , tryb kinowy ??? Przecież obraz jest szary , biel szara , jak to ogladać , ludzie ? !
rilicek napisał:1. Każdy lubi co innego.
2. Ja doceniłem tryb filmowy jak oglądałem film w ciemnym pokoju (zapalona 1 nastrojowa lampka). Oglądałem film na ustawieniach "normal" i po pewnym czasie zaczęły mi oczy nie wyrabiać - za jasny obraz w stosunku do otoczenia. Przy trybie kinowym ogląda się komfortowo i nie ma żadnych skutków ubocznych. Oczywiście tryb filmowy w biały dzień to totalna pomyłka, ale patrz punkt 1.
robiw napisał:W innym temacie:
Ja doceniłem swojego 50X10Y wczoraj, dokładnie popołudniu . Podłączyłem n-recorder i włączyłem pierwszy, lepszy kanał HD WOW. Kopara opada, obraz jak ze zdjęcia, poprostu wycięty! POLECAM! Nawet córa powiedziała, że obraz jest extremalnie ostry a kolory przepiękne. Zastanawiam się tylko jak ustawić rozciąganie obrazu jeśli nie jest nadawany w 16/9? Jeśli w n-recorderze ustawię by nie zmieniał a w TV ustawię Auto to TV nie rozciąga mi tego 4/3 na cały ekran. Jeśli w n-recorderze dam rozciąganie to wydaje mi się, że TV też dokłada coś od siebie i takie programy nie wyglądają zawsze dobrze. Jak ustawić to opytmalnie? Połączenie przez HDMI - n-recorder pokazuje zawsze, że TV nie obsługuje ochrony praw autorskich i aby go wyłączyć Czy to normalne? Oczywiście po tym monicie wszystko chodzi OK. TV ustawiłem w tryb hotelowy by zawsze "odpalał" na HDMI...robiw
HDCP - niestety tak już będzierobiw napisał:W innym temacie:
Połączenie przez HDMI - n-recorder pokazuje zawsze, że TV nie obsługuje ochrony praw autorskich i aby go wyłączyć Czy to normalne? Oczywiście po tym monicie wszystko chodzi OK. TV ustawiłem w tryb hotelowy by zawsze "odpalał" na HDMI...robiw
DM914 napisał:HDCP - niestety tak już będzie
robiw napisał:Czemu, przecie to nowy model więc powinien obsługiwać tą opcję . robiw
DM914 napisał:Dzwoniąc do N-ki zadałem to samo pytanie - usłyszałem długą ciszę a po chwili konsultant odpowiedział że mogą wystąpić problemy z niektórymi telewizorami z powodu różnicy oprogramowania - poradził podłączyć przez component i tyle miła do powiedzenia
No dobra ale jak sprawdzić czas i włączenia ?.DM914 napisał:EDIT: Mam jeszcze jedną prośbę bo już mi się mózg lasuje od szukania, proszę o podanie instrukcji lub linka jak wejść w menu serwisowe i sprawdzenie ilości godzin i włączeń. Kiedyś znalazłem a teraz nie mogę znaleźć. Cukienik ty chyba pisałeś właśnie o tym więc :blagam:
Naciskamy F (na tv)
Później -/V (na tv) oraz 3 x 0 (na pilocie)
Poruszanie w menu:
1 - 2 poruszanie się po poszczególnych pozycjach menu.
3 - 4 poruszanie się w sub-menu.