Pobawiłem się dzisiaj chwilę z moim 37X10 podłączając go do laptopa przez kabel VGA-VGA

. Może najpierw troche specyfikacji, a więc:
Kabel o dł. 1.8 metra firmy ActiveJet za 16 zł - a więc żadne cudo, ale na taką długość nie wydaje mi się aby różnica w cenie robiła jakąś różnicę w obrazie (oświećcie mnie jeżeli jest inaczej - z tego co wyczytałem w różnych tematach przy tej długości nie ma zauważalnej utraty jakości obrazu nawet na tanich kablach)
Laptop z kartą Intela - nic ciekawego ale obsługuje bez zająknięcia, co prawda bez tylu funkcji co karty AMD lub nvidii, ale do oglądania filmów się nada
Po pokombinowaniu z ustawieniami okazało się że najlepsze rozdzielczości dla tej konfiguracji to:
1024x768 (ładnie "zapełniony" cały ekran telewizora, lecz niestety trochę rozciągnięty obraz - co jednak po dłuższym przemyśleniu nie jest dla mnie wadą lecz zaletą, bo DivX-y można wtedy ładnie rozciągnąć w górę prawie na cały ekran

)
1280x768 (ekran zapełniony, brak rozszerzenia obrazu jak w rozdziałce powyżej, lecz widoczne przesunięcie całego ekranu o jakieś 1,5-2cm w lewą stronę - niestety nie ma możliwości wyregulowania tego na laptopie, spróbuję pogmerać w instrukcji od tv może tam coś jest)
Niestety kabel nie obsługuje rozdzielczości x720 (ale jest to napisane w instrukcji, więc raczej się tego spodziewałem

).