Jak u mnie się tak pomylą, to nie będę reklamować. Już, niech stracę.Mariusz Łódź napisał:Juz ktoras osoba wspomina o dostarczeniu wersji E zamiast Y. Ciekawe czy sa pomylki w druga strone
Jak u mnie się tak pomylą, to nie będę reklamować. Już, niech stracę.Mariusz Łódź napisał:Juz ktoras osoba wspomina o dostarczeniu wersji E zamiast Y. Ciekawe czy sa pomylki w druga strone
Tom01 napisał:To mój pierwszy post, więc witam wszystkich.
Się pochwalę. Zmieniłem właśnie 42PV80 na 50X10. Różnice:
+ Lepsza interpolacja SD, różnica widoczna na korzyść 50X pomimo większego ekranu. Żyleta.
+ O klasę lepsza czerń.
- Zaburzenia płynności szybkiego ruchu.
- Wyczuwalne migotanie przy całym białym ekranie.
tobas napisał:Dla wszystkich zainteresowanych dekodowaniem dźwięku w standardzie Dolby Digital Plus oraz MP2....
Wczoraj dzwoniłem do Panasonica i dostałem potwierdzenie że wszystkie telewizory Panasonic wyposażone w dekoder MPEG4 są przystosowane do dekodowania dźwięku w standardzie Dolby Digital Plus, przy cyfrowym nadawaniu przekazu.
Niektóre modele np. seria "G" jest w stanie dekodować ten dźwięk nawet przy nadawaniu analogowym.
Tak że coś się wyjaśniło
MP2 nie obsługuje ale Dolby Digital Plus powinno w zupełności wystarczyć, tak że kupowanie modelu z oznaczniem "Y" na końcu zaczyna mieć sens
Kilka stron wcześniej rozpisywano się, jak łączenie przez HDMI wymusza w telewizorze wyłączenie pewnych elementów obróbki obrazu, którą w tym przypadku przejmuje odtwarzacz.80bArTeK napisał:Po spędzeniu wielu godzin przed komputerem
(...)
Aha gość w sklepie podłączył mi dvd Onkyo przez HDMI jeżeli to ma jakieś znaczenie.
coż, moze powiem od siebie, od wczoraj mam 42x10 podpięty pod nędzną osiedlową kablówkę, dodatkowo mieszkam na peryferiach miasta w domku i kabel dochodzący do mnie wije sie niemal przez całe miasto. Pierwsze odpalenie x10 - mizerne, tv funkiel nówka, salon słoneczny i lekkie rozczarowanie, lepiej było juz wieczorem, batman na tvn naprawdę prezentował sie nieźle. Postanowiłem jednak wygrzać troche tv i zostawiłem go włączonego na 24h(parametry obnizone do 40% na zoom3 aby nie było statecznych obrazów), wymieniłem końcówki antenowe w okablowaniu, dostroiłem parametry obrazu i dziś wieczorem widac poprawę, programy sportowe bdb, szczególnie euro..., i polsat sport, animal planet - byłem w lekim szoku, program o gorylach, mozna było policzyć źdźbła trawy, reportaz na MTV -prawie jak na eNce, kanały bajkowe - prawie jak w hd, bez zastrzeżeń....ogólnie wyraźna poprawa oczywiście oglądając z min. 3 m, z bliska widać niedociągłości i mizerote sygnału, podłączyłem dvd przez S-VIDEO, obraz zdecydowanie lepszy, lepszy niz na moim zaledwie 5 letnim samsungu 29' 100Hz, tak więc ....... ten tv naprawdę świetnie sobie radzi ze skalowaniem SD i ulepszacze dają wyraźny efekt. Filmy na takich programach jak halmark, czy ale kino dają wyraźnie kinowy efekt, nie są tak ostre i nasycone kolorami jak na lcd ale za to są gładkie krawędzie,żadnej pixelozy i naturalny, kinowy efekt. Cóz, wygrzeje go jeszcze tak do 100h i wtedy podziele sie opionią, póki co, x10 naprawdę daje radę z kiepską kablówką, a szczególnie z relacjami sportowymi, czy boks, hokej, futbool czy snooker, naprawdę jest ok .............80bArTeK napisał:A, powiem tak. Robiłem podobne porównania jakiś czas temu u kumpla, który wtedy właśnie kupił Samsunga 37" chyba A656. Wyglądało to dosyć podobnie jeśli chodzi o filmy, ale lepiej jeśli chodzi o odtwarzanie meczy ( z tym, że on podłączył pod TV odtwarzacz dvd trzema kabelkami a nie kablem hdmi ). Tym bardziej jestem zdziwiony, że przecież plazma powinna lepiej skalować obraz SD. Co do połączenia nagrywarki z tv i tunerem cyfra+, to na pewno jest ok - połączenia poprzez kable typu eurozłącze - tak mam od lat i wszyskto mi działa, nagrywa bardzo dobrze a jakość nagrań jest naprawdę ok, przynajmniej na moim tv ( 29" THOMSON 29DX410S ).
To, że mecze na canal+ transmitowane w HD będą jakościowo b. dobre to jest pewne ( bo o to przecież w tym wszystkim chodzi ). Jednakże nawet na canal+ tylko jakaś część transmisji nadawana jest w jakości HD, pozostaje ( przynajmniej dla mnie ) częstsze oglądanie w jakości SD na canal+, OrangeSport, TVP1, TVP2. I tu się boję o jakość. Czy moje obawy są uzasadnione? Jak to u Was wygląda, czy da się na przykład oglądnąć mecz ( ale z przyjemnością, a nie z musu ) na TVP1 czy TVP2, np jutro jest Legia - Lech. Podzielcie się swoimi opiniami proszę. Ja dosyć często oglądam tv i chciałbym czerpać z tego przyjemność, a nie wydać ok. 3000 po to aby poza dwoma-trzema pozycjami w tygodniu ( za dodatkową kasę - myślę tu o opcjach hd - płatnych oczywiście ) mieć obraz gorszy niż na starej "bańce".
Witaj 80bArTeK, a czy to nie jest tak, ze gdy nagrywasz cos z Cyfry+/Canal+ przez HDMI to nagrywany jest sygnal gorszej jakosci niz ten ktory idzie na TV? Gdzies obilo mi sie cos takiego o uszy ale nie jestem tego pewien.80bArTeK napisał:Filmy nagrane z TVP1, canal+, cinemax czy hbo jeszcze w miarę do przyjęcia ..., ale np mecze tragedia. Obraz z canal+sport ...bardzo zły - pełno duchów goniących za postaciami piłkarzy, a obraz z TVP2 to masakra jakaś była - pantha rei - można by rzec, po prostu pływa, nie do oglądania ... obraz który zobaczyłem dyswalifikuje mój wybór, zwłaszcza że tv ma mi słuzyć głównie do oglądania filmów, sportu, programów przyrodniczych i informacyjnych.
Niby kupilem X10Y aby miec na wszelki wypadek MPEG4.darekn12 napisał:czy poprostu kupic co innego z panasonica ale bez tunera?
Michalx19 napisał:Bardzo przydatna informacja Wielkie Dzięki.
Może jeszcze małe pytanko?:
Czy ktoś wie kiedy "Y" pojawią się MM??? i w jakiej cenie będą oscylowały ,za "e" trzeba było zapłacić 2999pln.
I dorzucam jeszcze :
2 maja w MM będzie obniżka 22% na cały asortyment .