Sorry za pytanie, wątek znam prawie na pamięć, ale mam pytanie do użytkowników posiadających analogowy sygnał z anten, ale prosto z anteny, nie kablówka, nie zbiorcza.
U mnie ma ruszyć DVB-T w marcu 2010, miało teraz (Sucha Góra) ale sie konczy

Aktualnie ogladam na CRT i antenie pokojowej-jest nieżle. Przymierzam się do zakupu Plazmy X10. Miałem kupić cyfrową telewizje n lub c+, ale w sumie to tak mało ogladam tv, ze na te 3-4 godziny czasem mniej szkoda mi kupować 50 kanałow, na które potem nie będe za bardzo miał czas patrzeć. Stąd moje pytanie.
Okazało się, że u mnie można odebrać idealnie programy analogowe TVP 1 i 2, a także DVB-T. Jak ruszy DVB-T MPEG-4 to sprawa prosta, bo narazie idzie MPEG-2, ale ma zniknąć od 6 listopada do marca 2010. Myslałem załozyć zewnętrzne, specjalne anteny pod programy analogowe i dvb-t, a po ruszeniu MPEG-4 w marcu, sciągam antene pod TVP1 i mam pare programów gratis

.
Zastanawia mnie jak idzie sygnał analogowy z anteny na Plazmie X10 ?? Widziałem cyfrowy sygnał i jest naprawde super, ale czy analog będzie wyglądał znośnie, tzn. przynajmniej tak jak mam teraz na pokojowej.
Ma ktoś możliwość sprawdzić i podzielić się wrażeniami najlepiej zrobić zdjęcia ??
Wiem, że można poczekać jeszcze do marca i wtedy kupić nowy telewizor od razu pod MPEG-4, ale raz, zbiżają się świeta

a dwa to myśle o Plazmie 37 cali X10 Y, a boję się, że zniknie do marca z rynku, albo zostaną same powystawowe, tak jak znikły Plazmy 37 sali S10