Magnez napisał:chcialbym podziekowac wszystkim za rady i opinie zamowilem polecany mi przez wszystkich PANASONIC TX-P42X10Y. Razem z przesylka wyszlo 2189zl czyli calkiem niezle chyba nie? mam pytanie jeszcze bo zastanawiaja mnie roznice w cenie miedzy kablami HDMI. Skad takie duze roznice?
Z tą jakością to nie przesadzaj chodzi mi wyłacznie o rodzaj plastiku użyty do obudowy.greend napisał:Ja mam cyfrę plus bez hd i moim zdaniem optymalna odległość to 2.5-3m dla 42X10. Zawsze miałem japońskie telewizory ostatnio tylko przytrafił mi się samsung i to był pierwszy i ostatni, Panasonic=jakość
Magnez napisał:PANASONIC TX-P42X10Y. Razem z przesylka wyszlo 2189zl
broda1725 napisał:Z tą jakością to nie przesadzaj chodzi mi wyłacznie o rodzaj plastiku użyty do obudowy.
Co do tych kabli to nie ma co przesadzać ja mam jeden kabelek AcivJeta za 20zł i drugi Techlinka za 100zł i powiem jedno żadnych różnic no oprócz wykonania nie ma a na dodatek ten z Activ jest o połowę grubszy.
broda1725 napisał:Z tą jakością to nie przesadzaj chodzi mi wyłacznie o rodzaj plastiku użyty do obudowy.
Co do tych kabli to nie ma co przesadzać ja mam jeden kabelek AcivJeta za 20zł i drugi Techlinka za 100zł i powiem jedno żadnych różnic no oprócz wykonania nie ma a na dodatek ten z Activ jest o połowę grubszy.
pionaj napisał:o kurcze a gdzie tak tanio ?
Magnez napisał:na allegro 2079zl TV + 110zl kurier za pobraniem to jakas hurtownia z giżycka jest. juz sie nie moge doczekac az obejrze jakis film na tym gigancie ;p skok bedzie duzy bo z 28" CRT znacie moze jakies fajne filmy ktore by w pelni pokazaly mozliwosci tej plazmy? (musi byc dobre pierwsze wrazenie przed mama ktora by wziela LCD z marketu)
Magnez napisał:na allegro 2079zl TV + 110zl kurier za pobraniem to jakas hurtownia z giżycka jest. juz sie nie moge doczekac az obejrze jakis film na tym gigancie ;p skok bedzie duzy bo z 28" CRT znacie moze jakies fajne filmy ktore by w pelni pokazaly mozliwosci tej plazmy? (musi byc dobre pierwsze wrazenie przed mama ktora by wziela LCD z marketu)
kolarek napisał:Ja kupiłem TX-P42X10Y na Allegro jeszcze taniej bo z przesyłką wyniósł mnie 2079 PLN ale
cena wyjściowa była 1999 z braku oryginalnego kartonu(przyjechał do mnie w kartonie po TX-P42S10E )Plazma nówka gwarancja kupiona od legalnej firmy z fakturą.Też rozważałem zakup w tej firmie z Giżycka ale 110 PLN zostało w kieszeni:hmm:
Magnez napisał:j ale mam tez fajny odtwarzacz DVD Samsunga z HDMI i HD
pionaj napisał:też się ,przesiadłem, z 29" JVC Slima (3 letni)
już z kablówki miałem w miarę przyjemne wrażenia z oglądania tego Panaska ale dopiero n-tv z HD(od 2 dni) dało mi moc doznać i pełną satysfakcję z użytkowania tego modelu
Co do kabkli EURO to radzę zwracać uwagę na grubość, im większa tym lepsza.cukiernik napisał:U mnie z kablami jest identycznie. Obraz na kablu za 30 i za 100 wygląda identycznie. Jak już wcześniej wspominałem może to być wada mojego wzroku .
Iron_II napisał:Co do kabkli EURO to radzę zwracać uwagę na grubość, im większa tym lepsza.
Sam się o tym przekonałem kupując za 10zł 3m. Po podłączeniu ku mojemu zdziwieniu obraz zrobił się blady i śnieżyło jak na niedostrojonym analogu (mam cyfrowy polsat z oryginalnym kablem euro ale po zawieszeniu tv na ścianę zrobił się za krótki ). Po naocznym porównaniu okazało się, że nowy jest o połowę cieńszy (za mały ekran i łapie szum)!
Więc zwróćcie uwagę czy wasz kabelek ma średnicę około 10 mm, jak nie to wymienić i puścić sygnał RGB i będzie git!
Pozdrawiam.
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma!cukiernik napisał:Oglądanie na EURO to po prostu niezłe wyzwanie . Radzę zmienić jak najszybciej