wiko73 napisał:
W M1 są w trzech rozmiarach - 46, 42 i 37 cali.
Ceny jak to w Media - kosmiczne za 42 cale wołają 3999 zeta.
A gdzie ty widziałeś kolego rozmiar 46" ? bo z tego co mi wiadomo to ma byc X10 tylko w rozmiarach M, L i XL

czyli 37,42 i 50. Chyba że na stronie Panasonic jest błąd.
A co do tego tv byłem dziś w Euro stały obok siebie PV8 i X10 oba w 42" i powiem jedno na początku byłem w szoku bo PV8 grał o 100 razy lepiej ale po namowie sprzedawce poprosiłem o pilota i wyszło szydło z worka PV8 był ustawiony na Dynamiczne a X10 na Normal

. Dopiero jak przestawiłem to powiem że grał super nawet jak na to oświetlenie sklepowe, choć według mnie biel przy tych samych parametrach była ciemniejsza ale może to dlatego że PV8 był długo na wystawie i może matryca miała już parę godzinek więcej przepracowanych.
Co do powłoki anty refleksyjnej hmm... według mnie jest identyczna ani lepiej ani gorzej czyli jest spoko,
joshua ja tez tak będę miał okno na przeciwko ale nie ma co nie powinno byc źle a jak co zawsze zostają żaluzje.
Co do obudowy to można tu troszkę się doczepić bo z wyglądu to już przypomina Koreańczyka jak nic, istny szajsung no ale co zrobić, choć mojej żonce ten o wiele barziej się podobał, pierwsze co powiedziła "... o jaką ma ładną błyszczącą obudowe

..." (idealną do zostawiania lini papilarnych,hehe).
Ogólnie można by się przyczepić do obudowy i umieszczenia tych gniazd z boku, ja bym wolał HDMI wszystkie z tyłu no ale cóż zrobić. Zielonych duszków nie zaobserwowałem, choć na PV8 też ich nie widziałem więc się nie wypowiadam.
co do trybu Game Mode ciężko określić co on robi, widziałem tylko że jak się przełączy na ten tryb to obraz sporo ciemnieje coś ala kinowy sprzedawca nie umiał odpowiedzieć czy ten tryb ma zapobiegać wypalaniu się podczas gier i statycznych obrazów w grach jak hudów.
Ani nie potrafił sprecyzować dokładnie jaki jest tuner DVB-T (zresztą nie umiał nawet zmienić języka z niemieckiego na polski) no ale cóż od czego są wszystko wiedzący klienci.
Uff ale tego na stukałem.
Ps. Acha i powiem jedno kończę poszukiwania PV80 bo raczej nie warto przy cenie X10.
Acha zapomniał bym zrobiłem teścik na 50hz który bardziej mrugał i niestety albo z moimi oczami coś nie tak ale X10 jak by bardziej widać mruganie. Przyjrzyjcie się temu może coś z moimi oczami nie tak, może muszę zminić z -0,5 na wieksze

.