B
burz
Guest
czekamy na recenzję!
Moirte napisał:Witam Wszystkich
Czytałem czytałem to forum i inne i w końcu kupiłem
Porównywałem w sklepach z PV80 i jak dla mnie nie ma jakiejś przepaści możę ciut lepiej w X10 nie zależnie czy 42" czy 37"
Wczoraj dotargałem do domy nowego X a dokładnie 37X10 większy nie potrzebny choć miałęm ochotę na 42 G10 ale żona powiedziała veto że za duże i klops
Popodpinałem pod N-ke i jest naprawdę dobrze. Oczywiście zależy do czego porównywać. Ja porównuje do LCD Samsunga 32" i do mojego wcześniejszego CRT 29" też Panasonica 100Hz z przed 9 lat.
Oglądałem na razie tylko w nocy bo dziś już jestem w pracy. Kanały SD TVP 1, 2 TVN itp wyglądały naprawdę ładnie (wczorajsze filmy). Kanały które były w HD to już naprawdę Extra.
Podpiołem tez DVD po HDMI i tu jeszcze walczę z ustawieniami tego DVD ale obraz z DVIX'a był dobry (oczywiście dobrego Divix'a) Zdjęciami z karty Rewelacja jak dla mnie.
jedynie co wygląda gorzej niż wcześniej na CRT to filmy które nagrywałem własną kamerą DV i zgrałem na twardy w DVD. Ale możę to kwestia sposobu zapisu?? Nie wiem muszę popatrzeć jeszcze. Może ja coś źle robię z tymi Filmikami
Jak się dziś wieczorem więcej pobawię to jeszcze coś napisze
Pozdrawiam
Czyli obraz jest na pewno nie gorszy, a co do tych odbić to chodziło mi bardziej nie o obraz że widać odbicia sygnału tylko o powlokę anty refleksyjną na matrycy czy jest tak samo jak w PV80 że dosyć fajnie eliminował odbicia w ekranie czy może nawet lepiej lub gorzej.Moirte napisał:...
Broda gorzej na pewno nie raczej porównywalnie może ciut lepiej jak w sklepie stały obok siebie ale to może być subiektywne wrażenie.
Co do odbić to spokojnie. przy bardzo słabym sygnale to trochę są ale raczej nie odbicia a po prostu obraz jest wydaje się nie ostry i lekki śnieg.
Przy dobrym sygnale (oczywiście cały czas sygnał SD) jest naprawdę dobrze. Miło patrzeć. A jak zostawię obraz rozciągnięty 16:9 i nie powiększony to wygląda jak dla mnie bardzo dobrze dopiero rozciągniecie trochę psuje ale do zaakceptowania.
Wczoraj oglądałem hockey i było świetnie szybciutko i w ogóle
Z sygnałem HD czy DVD jest świetnie.
Mam pytanko do użytkowników plazm. Wyczytałem coś takiego ze lepiej oglądać obraz na całym ekranie niż z czarnymi pasami bo to lepsze dla Plazmy. O co chodzi?? może ktoś mi to wytłumaczyć??
Ja tam wolę oglądać film rozciągnięty z małymi pasami na dole bo lepsza jakoś obrazu dla mnie. Ale lubię być świadomy. Pozdrawiam
szczypior co możesz powiedzieć na temat tego tv jak porównujesz z PV80 ?szczypior1982 napisał:Witam. Jestem już posiadaczem TX-P42X10.. chciałem się dowiedzieć czy może ktoś wie jak go skalibrować ??.