Ludzie jak wy mozecie ogladac tv na trybie kino
przeciesz to jest straszny obraz
ja ogladam na trybie normalnym
Czyli nie ma co panikować i po prostu użytkować TV, im dalej w las tym lepiej.U mnie Plazma ma już przepracowane 2 tys godz, gołym okiem widać ,ze czerń zrobiła się głębsza.Teraz czarne paski nie są tak już szare, jak było przy przebiegu 1500 godz,teraz czerń jest czernią i co najważniejsze zauważyłem,że szybciej znikają powidoki,ostatnio bylem wkurzony ,bo utrwaliło mi sie z tvn 24 napis "tragedia w smoleńsku" ,(za żenowany tą technologia pisałem o tym na forum) teraz odszczekuje to wszystko , po pewnym czasie samo to znikło,bez żadnego kombinowania .
DokładnieCzyli nie ma co panikować i po prostu użytkować TV, im dalej w las tym lepiej.
U mnie Plazma ma już przepracowane 2 tys godz, gołym okiem widać ,ze czerń zrobiła się głębsza.Teraz czarne paski nie są tak już szare, jak było przy przebiegu 1500 godz,teraz czerń jest czernią i co najważniejsze zauważyłem,że szybciej znikają powidoki,ostatnio bylem wkurzony ,bo utrwaliło mi sie z tvn 24 napis "tragedia w smoleńsku" ,(za żenowany tą technologia pisałem o tym na forum) teraz odszczekuje to wszystko , po pewnym czasie samo to znikło,bez żadnego kombinowania .
Od wczoraj jestem posiadaczem tx-p42x10y. Kupiłem nówke z media expert za 1999zł z odbiorem własnym(jakieś 60km, także niewiele). Ale nie obeszło się bez zgrzytów.
Od razu zauważyłem że karton był otwierany(dwie taśmy) ale sprzedawca zaczął się zarzekać że to normalne bo wszystkie telewizory są sprawdzane. No dobra niech będzie że Ci wierze ale od razu zastrzegłem że to sprawdze
Czy rzeczywiście telewizory które trafiają do sklepów są sprawdzane?
Następny problem który zauważyłęm już po powrocie do domu to, o zgrozo, brak kabla zasilającego!
Dzisiaj ma przyjechać ale niesmak pozostał.
Kolego jak już doślą Ci ten kabel ,to wpierw sprawdź przebieg tej Plazmy(ilość godzin przepracowanych).Tylko pamiętaj jak będziesz wchodził do menu serwisowego, to wpierw usiądź na czymś wygodnie ,ponieważ możesz doznać szoku, widząc 3-cyfrową liczbę. Kto ich tam wie, przez ile ręce przewinęła się ta Plazma.Ale nie obeszło się bez zgrzytów.
Od razu zauważyłem że karton był otwierany(dwie taśmy) ale sprzedawca zaczął się zarzekać że to normalne bo wszystkie telewizory są sprawdzane. No dobra niech będzie że Ci wierze ale od razu zastrzegłem że to sprawdze
Czy rzeczywiście telewizory które trafiają do sklepów są sprawdzane?
Następny problem który zauważyłęm już po powrocie do domu to, o zgrozo, brak kabla zasilającego!
Dzisiaj ma przyjechać ale niesmak pozostał.
Nie bardzo rozumiem punkt 1.A teraz czas
1. Nacisnij jednocześnie przycisk “Vol i -” na odbiorniku TV z boku
2. W trakcie trzymania wcisnietego "Vol-" nacisnij trzy razy “0” na pilocie.
(opcjonalnie punkt 1 i 2 jednoczesnie "F" oraz "V/-")
Po chwili powinno sie pojawic menu serwisowe .
(...)