Antałek, don111...- słusznie oczekują dodatkowych wyjaśnień w sprawie "pokazu motobartcompany ".
Tez nie rozumiem, o co
znowu chodzi.
(może dodatkowe wyjaśnienia coś dadzą, choć wątpię)
motobartcompany - już także i ja wielokrotnie zauważyłem że dajesz linki popierające swoje teorie (może nawet słuszne), które nie mają nic wspólnego z zagadnieniem które chcesz poruszyć.
Napisał już
Antałek, byś nie wzorował się na często ewidentnie bzdurnych wpisach tylko dlatego że są np. "Made in USA".
Okazuje się że maja całkiem inne znaczenie niż piszący je "tytułuje" (także ten "w oryginale").
Nie wiem o co chodzi w ostatnim pokazie (jak "faluje" to już wszystko, a nie tylko czerń), ale dodam do poprzedników że spotkałem się już wielokrotnie z podobnymi "objawami" (jeżeli dobrze rozumiem o co chodzi) i wystarczył pilot do naprawy, gdyż (wybiórczo):
- raz kontrast dynamiczny tak działał ,ze jak np napisy na filmie się pojawiały, to wszystko "przygasało"
-..drugi..., funkcja "ECO" (odbiornik) wadliwie zamontowany i w całkowitej ciemności zczytywał także ekran (czyli jaśniej na ekranie = to nastawy obniżało)
- opisywane slajdy przez poprzedników...
- itd.
Po co to uznawać za jakieś wady: serii, producenta, czy nawet typu wyświetlacza/technologii....?
Trzeba porzucić skrajne wnioski.