effendi360
New member
Dźwięk w DTS też ? Czy gdy oglądasz film z włączonym IFC nie ma żadnych przycięć ect ?
Mam dysk WD 500GB a partycja z filmami ma okolo 400GB i jest w formaci ntfs, czy winny w moim przypadku jest rozmiar partycji , musi byc mniejsza niz 160GB ?dysk zewnętrzny o pojemności powyżej 160Gb nie może służyć jako duży pendrive bo tv nie widzi zawartości dysku
No ale, kupic za.pare zlotych odtwarzacz i sei nie martiwc o to czy cos pojdzie czy nie.
w tv włączone masz opcje do 24p smooth ? sprawdź dokładnie jeszcze raz przy sygnale 24hz, bo może przy usb jest domyślnie załączone a przy innym źródle nie ?Mam jakiś badziewny odtwarzacz zewnętrzny. Zaraz mnie szlag trafi. Przykład.
z usb bezpośrednio - super płynnie aż chce się oglądać
z laptopa - rwie jak cholera nieważne czy 24Hz, czy 60Hz
ze stacjonarnego - przycina nieważne czy 24Hz, czy 60Hz
z odtwarzacza usb - przycina ale nieznacznie
.
jeszcze w odtwarzaczu sprawdź czy masz 24p włączone, bo jeśli nie wysyła takiego sygnału do tv to ten i tak nie załączy 24p smooth nawet jak jest włączone (nie wiem czy trzeba to włączać w opcjach czy się automatycznie załącza jak wykryje 24hz)
U mnie stoi. Właśnie odpaliłem dokument HOME. Opinie, że ten telewizor jest szybki blakną po odpaleniu tego materiału. Co chwilę obraz się przywiesza a płynność jest "skokowa" :/
Bardzo psuje to wrażenie oglądanego materiału. Bardzo mi zależało, żeby ten film obejrzeć w perfekcyjnej jakości, jednak telewizor za 3400zł po prostu wymięka.
Format/Informacja : Advanced Video Codec
Ustawienia formatu, CABAC : Tak
Ustawienia formatu, poklatkowy : 3 klatki
ID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVC
Przepływność bitów : 8.023 Kb/s
Nominalna przepływaność : 8.193 Kb/s
Szerokość : 1.920 pikseli
Wysokość : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s
Audio
Format : AC-3
Format/Informacja : Audio Coding 3
ID kodeka : A_AC3
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 384 Kb/s
Kanały : 6 kanałów
Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
Rozmiar strumienia : 325 MB (4%)
a próbowałeś z IFC na pośrednie ?Z włączonym IFC z dowolnego źródła widać takie regularne przycięcia.