No więc i ja stałem się dzisiaj włascicielem tego TV. Kupiłem w MM, mają akcję "bez vat", więc tv był za 2999 (tak samo, jak w rtv agd i Mix-ie, tyle, że tam nie mieli w ogóle na stanie, więc trzeba by zamawiać). Wcześniej nie miałem doczynienia z nowoczesnymi tv (korzystałem ze starego dobrego CRT), więc muszę się przyzwyczaić do tego, co mam przed sobą, nie mówiąc o tym, że muszę się przesiąść z 29 na 42 cale
Pierwsze wrażenia na gorąco: słaba biel (ale tak, jak mówię - to mój pierwszy tv generacji lcd/led/plazma), średni sygnał na programach sd (choć jak widzę sygnał na lcd u moich rodziców lub teściów to i tak nie ma co porównywać - na korzyść plazmy oczywiście), delikatne mrowienie i cienie na słabym sygnale (ale podobnie miałem na moim 100-hercowym crt), myślałem że będzie lepszy dźwięk.
Teraz plusy: design (mimo wszystko), obraz na hd - jest super (Cyfra+), jestem pod wrażeniem (w porównaniu np. do sygnału z BR w sklepie, choć wiem, że plazmy w sklepach wypadają średnio), łatwość obsługi, wsparcie i mozliwości mutimedialne. Na pewno napiszę więcej jak pooglądam tv dłużej, niż ostatnią godzinę
Mam też pytanie - w instrukcji obsługi zaznaczono, że jest możliwość skorzystania z trybu profesjonalny 1 i 2 - nie mogę ich znaleźć w menu, gdzie tego szukać? na razie najbadziej odpowiada mi (bez dodatkowych ustawień) tryb GRA
THX jest nieco przytłumiony, szary z kiepską bielą.
Z jakich ustawień Wy korzystacie? gdzie poszukać jakichś dedykowanych?
Drugie pytanie dotyczy wejścia w menu serwisowe - m.in. gdzie sprawdzić ilość godzin, które tv był włączony?
Pozdrawiam.