Witam mam pytanie odnośnie wyświetlania obrazu w plazmach. Ostatnio oglądałem G30 i VT20 i z odległości około 2m w obrazie (demo Panasonica) widoczne było zjawisko "mrowienia". Pytanie czy jet to przypadłość plazm czy może coś było źle ustawione lub sygnał miał jakieś zakłócenia. Obok było to samo demo na LCD Panasonika i nic takiego nie zauważyłem.
PS. Jak dla mnie taka przypadłość dyskwalifikuje taki telewizor.
Witam,
Właśnie zakupiłem TV. Czy mógłby ktoś mi pomoc w kalibracji obrazu.
Filmy, programy z UPC dekoder cyfrowy oraz do oglądania programów sportowych.
dzięx
Proszę jakiegoś posiadacza o napisanie jak to jest z tym sygnałem 50Hz z tunerów satelitarnych (najlepiej HD) na G30. Kiki pisał, że na kablówce cyfrowej nie ma dawnych problemów. A jak to jest na tunerach satelitarnych 50Hz?
Móglby ktos wyjasnic to ponizej?
"
Od jakiegos czasu interesuja mnie g20 i g30, z przeczytanych testów na zachodnich stronach wynika iż najwiekszy problem tych telewizorów to 50Hz obraz i jakieś konwersje PAL oraz SECAM (sekcja video processing). Jestem totalna sierota w tych tematach a wiec nie wiem czy to mnie jakos dotknie czy tez nie ...
Co z uzytkowego punktu widzenia oznaczaja te wady tego telewizora ? Mam zamiar ogladac BD oraz DVD oraz telewizje kablowa. Kiedy, co robiac, co obladajac wyjda na wierz te (z testu wynika ze istotne i bijace w panasonica) wady ?
"
Mysle ze to najwazniejsza rzecz przy panasonicach zarowno starych jak i nowych prawda ?