Mam też pytanie - w instrukcji obsługi zaznaczono, że jest możliwość skorzystania z trybu profesjonalny 1 i 2 - nie mogę ich znaleźć w menu, gdzie tego szukać? na razie najbadziej odpowiada mi (bez dodatkowych ustawień) tryb GRA
THX jest nieco przytłumiony, szary z kiepską bielą.
Z jakich ustawień Wy korzystacie? gdzie poszukać jakichś dedykowanych?
Drugie pytanie dotyczy wejścia w menu serwisowe - m.in. gdzie sprawdzić ilość godzin, które tv był włączony?Pozdrawiam.
Ok, więc tak: dzisiaj jak włączyłem TV i wszedłem w menu okazało się, że...ukazały się tryby profesjonalne. Jak - nie wiem, ale już są.
Co do wrażeń po wieczornym oglądaniu: obraz HD wymiata, jestem bardzo zadowolony. Włączyłem MTV HD - akurat był Pearl Jam live...czad. Obraz żyleta, dźwięk super, aż sama mi się micha uśmiechnęła
Obraz SD zaczyna mi się podobać, zwłaszcza wieczorem, choć tu od razu da się zauważyć, które kanały jak są nadawane - są dobre i są też tragiczne i to widać. Trochę słaby jest kontrast (wiem, że można podkręcić, ale nie o to chodzi), ale plazma była świadomym wyborem, więc nie powinienem narzekać.
Co do brzęczenia - owszem, na jasnych obrazach słychać brzęczenie, ale moim zdaniem nie jest ono aż takie duże. Przecież to tylko elektronika - coś tam się musi odzywać
Teraz trcohę o urządzeniach: jakością na X-Boxie jestem nieco rozczarowany (ale zamierzam podłączyć przez hdmi, więc na razie się wstrzymuję z opinią), Fifa 11 mojego syna wygląda naprawdę średnio.
Dvd - włączyłem Władcę pireścieni, ale nagranego w średniej jakości i też nie powala na kolana (ale podłączone jest przez euro, więc czego tu się spodziewać).
Internetu jeszcze nie testowałem, za daleko mam router, ale może dokupię adapter Wi-fi i wtedy zobaczymy, co tam Panas ma do zaoferowania.
Ogólnie po 1 dniu użytkowania - jestem zadowolony, choć z chęcią porównałbym jakość G30 z jakimś niższym modelem, żeby zobaczyć, czy rzeczywiście różnica w cenie jest - w domowych normalnych warunkach - uzasadniona (w MM G30 ustawiony obok chyba U3 powalał różnicą na korzyść).
Podpowie ktoś, jak wejść w menu serwisowe?
Pozdrawiam.