Witam
To i ja dwa grosze dorzucę. Mam od roku panasonica 50s10 połączony z telewizją N i wzmacniaczem Yamaha V450 i postanowiłem kupić drugi telewizor wyłącznie do PS3 (konflikt interesów z żoną gdy emitowane są seriale
)
Dodam, że na 50s10 konsola PS3 chodzi przepięknie, żadnych trwałych wypaleń, buczeń, pstryknięć, zielonych poświat czy jak to tam się nazywa i innych objawów o których niektórzy piszą. Powidoki statycznych elementów (np prędkościomierz w GranTurismo) widać dopiero z odległości 20 cm od ekranu i szybko znikają, plazma nigdy nie "wypalana". Dodam, że jak mam grać tylko godzinę, to wcale nie uruchamiam PS3, tak więc 4-5 godzin to minimum, były już maratony 12 godzin i nic się nie wypaliło.
Jak już wcześniej wspomniałem, nadeszła pora na TV wyłącznie do konsoli. Chciałem kupić LCD Samsunga 40c650, tak dla odmiany, ludzie też piszą, że lepiej do samej konsoli wybrać LCD. Na szczęście kolega zakupił ten model i pośpieszyłem do niego z konsolą i co? i dobrze, że u niego byłem, ponieważ teraz na ścianie wisi 42s20e plazma
tylko do grania i też bez "usterek" o których mowa wcześniej.
Nie to, że obraz w samsungu był zły, ale niestety jakość i naturalność kolorów daje tylko plazma (może i LCD za 20 tysięcy złotych też daje taki obraz, ale na taki mnie nie stać).
Osobiście nie lubię agresywnego koloru i kontrastu jaki daje LCD, a i czarny jest czarnym tylko w sklepie i w dzień. Jak przychodzi mrok i noc, czarny zmienia się w szary. A jak kombinowaliśmy z ustawieniami obrazu w Samsungu, aby uzyskać jak najgłębszą czerń, to wtedy nie było widać szczegółów w grze w ciemnych pomieszczeniach np Resistance 2.
Tak więc kończąc, Polecam Panasonica model s20e z czystym sumieniem do konsoli PS3 czy Xbox. Jeszcze tylko Logitech z-5500 i stanowisko konsolowe jak marzenie
Aha i jeszcze jedno, co z aktualizacją firmware? temat poruszany, lecz bez odpowiedzi. Jak to się wykonuje i gdzie można znaleźć oprogramowanie? Ktoś wcześniej podawał linka ale nie było tam modelu 42s20.
Pozdrawiam