Kupiłem S20 głównie do PS3 i jestem maksymalnie zawiedziony. Green ghosting wcale nie został wyeliminowany i nadal jest bardzo mocno zauważalny odbierając całą przyjemność z grania, obraz statyczny igła, ale wystarczy ruszyć kamerą i dostajemy festiwal zieleni. W ogóle cały ekran jest według mnie zbyt bardzo przesiąknięty zielenią, do wad zaliczyłbym jeszcze dużą ziarnistość gdy siedzi się blisko ekranu. Do tego dochodzą przebarwienia (zbyt dużo zielonych pikseli w niektórych miejscach ekranu - co ten Panasonic ma z tą zielenią!?). Totalna żenada - tak podsumowałbym matryce w tym modelu. Na plus biały kolor, który nie jest tak jaskrawy jak w lcd, dobry dźwięk (jak na ten przedział cenowy). Co do powłoki antyrefleksyjnej to ci którzy piszą, że jej nie ma powinni udać się do okulisty (tak samo jak ci którzy nie zauważają green ghostingu w plazmach) bo powłoka jest, może nie rewelacyjna, ale jest. Generalnie plazma na statycznym obrazie dużo bardziej podoba mi się od lcd, ale wystarczy tylko jakiś ruch kamerą w jakiejkolwiek grze i cały czar pryska. Green ghosting jak dla mnie kompletnie przekreśla tą technologie bo jestem niesamowicie wyczulony na ten efekt i na dniach zamieniam go na jakiegoś lcd bo obraz w plazmach nie ma dla mnie nic wspólnego z naturalnością (wszędzie ta zieleń!). Dlatego nie rozumiem tych wszystkich osób piszących, że obraz w plazmach jest o wiele bardziej naturalny od tego z lcd. Jak może być naturalnego coś co przy najmniejszym ruchu kamery zostawia za sobą zielone smugi?
Ciekawi mnie tylko jak wygląda sprawa green ghostingiem w G20, czy też jest tak zauważalny jak w S20? Istnieją plazmy bez gg?