To ja się tutaj produkuje a Kolega Kiki we wniosku zawarł całą prawdę o handlu ! Brawo ! Popieram, a jak kogoś nie stać pozostaje mu tylko narzekanie , ale to już taka nasza narodowa cechakiki napisał:Moja plazma nie brzęczy , nie syczy , nie dzwoni, nie robi jeszcze wielu innych rzeczy
Nie wypala się po 48 H- nawet jak jest na tym samym programie . Wiem bo sprawdziłem.
Wniosek - kupować dobre modele , pozbawione tych przypadłości jeśli komuś to przeszkadza.
kiki napisał:Moja plazma nie brzęczy , nie syczy , nie dzwoni, nie robi jeszcze wielu innych rzeczy
Nie wypala się po 48 H- nawet jak jest na tym samym programie . Wiem bo sprawdziłem.
Wniosek - kupować dobre modele , pozbawione tych przypadłości jeśli komuś to przeszkadza.
Co do brzęczenia to podyskutuję, plazmy brzęczą niektóre słyszymy z kilku centymetrów inne z 1m jeszcze inne z 3-4 m wprost proporcjonalnie do wyposażenia i ceny( fizyka niestety jeszcze działa ) .kiki napisał:Moja plazma nie brzęczy , nie syczy , nie dzwoni, nie robi jeszcze wielu innych rzeczy
.
greend napisał:Mój x10 też nie syczy i nie brzęczy, a wypalania tez nie biorę pod uwagę, nic takiego nie występuje. Jakieś wygrzewania w trybie kinowym na zoomie jakimś tam to dla mnie czysta :hihi: herezja
kiki napisał:Moja plazma nie brzęczy , nie syczy , nie dzwoni, nie robi jeszcze wielu innych rzeczy
DM914 napisał:To ja się tutaj produkuje a Kolega Kiki we wniosku zawarł całą prawdę o handlu ! Brawo ! Popieram, a jak kogoś nie stać pozostaje mu tylko narzekanie , ale to już taka nasza narodowa cecha
nowart napisał:No właśnie o to samo chciałem spytać ale widzę, że przedmówca mnie wyręczył... z niecierpliwością poczekam na odpowiedź jakież to modele...
To może przetłumacz mi tę "całą prawdę o handlu" na prostszy język bo ja prosty człowiek chyba jestem i nie do końca ją zrozumiałem mimo, iż od dobrych 17 lat zajmuję się zawodowo handlem elektroniką... może coś przeoczyłem...
I kolejne bzdury w postaci Twoich lakonicznych stwierdzeń, jakoby "wszystkie plazmy brzęczą , piszczą , syczą itp jak sobie to nazwiecie" jest guzik warte, choćbyś nie wiem jak się starał ośmieszyć ludzi takowe wady słyszących.
Serwis stwierdził, iż to ewidentnie syczenie kondensatorów - jakich , tego nie wiem, jestem w trakcie reklamacji. Przerabiałem te tematy wielokrotnie w wielu płytach głównych PC, gdzie wystarczyło zastosować lepszej jakości , najczęściej polimerowe kondensatory lub po prostu zainwestować 0.25$ więcej i zalewać je specjalną żywicą aby ów syczenie było niesłyszalne. Jakoś 2 plazmy Pioneera, jedna 2 letnia, druga nowa nie syczą - cuda jakieś? Nie, staranność w wykonaniu nie wymagająca nie wiadomo jakiej cud-technologii. Gdyby nie gwarancja to sam bym to w cholere zalał i po sprawie.
nowart napisał:No właśnie o to samo chciałem spytać ale widzę, że przedmówca mnie wyręczył... z niecierpliwością poczekam na odpowiedź jakież to modele...
To może przetłumacz mi tę "całą prawdę o handlu" na prostszy język bo ja prosty człowiek chyba jestem i nie do końca ją zrozumiałem mimo, iż od dobrych 17 lat zajmuję się zawodowo handlem elektroniką... może coś przeoczyłem...
I kolejne bzdury w postaci Twoich lakonicznych stwierdzeń, jakoby "wszystkie plazmy brzęczą , piszczą , syczą itp jak sobie to nazwiecie" jest guzik warte, choćbyś nie wiem jak się starał ośmieszyć ludzi takowe wady słyszących.
Serwis stwierdził, iż to ewidentnie syczenie kondensatorów - jakich , tego nie wiem, jestem w trakcie reklamacji. Przerabiałem te tematy wielokrotnie w wielu płytach głównych PC, gdzie wystarczyło zastosować lepszej jakości , najczęściej polimerowe kondensatory lub po prostu zainwestować 0.25$ więcej i zalewać je specjalną żywicą aby ów syczenie było niesłyszalne. Jakoś 2 plazmy Pioneera, jedna 2 letnia, druga nowa nie syczą - cuda jakieś? Nie, staranność w wykonaniu nie wymagająca nie wiadomo jakiej cud-technologii. Gdyby nie gwarancja to sam bym to w cholere zalał i po sprawie.
DM914 napisał:Jak powiedział kiedyś Sofronow jednemu wystarczą dwa słowa innemu referatu mało.
W swoich wypowiedziach jak by Pan nawrot był uprzejmy czytać wszystkie moje wypowiedzi
Pioniera może i nie słychać z 3 m , może nie słychać z 0,5 m ale przetwornice Pan usłyszy z kilku centymetrów
a jak Pan nie słyszy to pewnie zastosowali te cuda techniki kondensatory polimerowe a który to z producentów Panie handlowiec elektroniki produkuje te cuda może Vishay , BCC, Nichicon , Epcos , AVX a może sam Panasonic -ECG nie będę dalej wymienił te przewyższajace wszystkie inne kondensatory jakiż to cudowny nieznany polimer pracuje na wysokie napięcie w układzie przetwornicy Tv bo z tego co się orientuję to płyty PC nie mają własnych zasilaczy wysokiego napiecia ( jak kazady TV ) a najwyzsze przyłozone napiecie to 12V- proszę poprawic jak sie myle ( a z tego co mi widomo max dla polimerów to 24V ) . Chce Pan podyskutować czy tak sobie tylko zagadnął.
Mnie już po 4 dniu użytkowania już denerwuje kurz osiad po paru godzinach grania na tej obudowie tak jak by się elektryzowała a ta ściereczka to o kant d..y potrzeć, rysuje się piekielnie ale nawet przejechałem palcem po obudowie i patrze a tu rysy zostały, a podstawa już ma kilka naście rysek normalnie szał, ojciec ma samsunga ja mam laptopa tego Toshibe A300 ten błyszczący jak psu i ani jednej ryski a przecieram go codziennie przed używaniem nie wiem z czego oni zrobili te obudowę nie ma jak obudowa z PV8. Ale jedno powiem obudowa a raczej materiał z jakiego zrobili te nowe serie to .......@#$% !!!3nadel napisał:Widzę, że między Panami powyżej może się zawiązać fajna dyskusja, ale ja nie o tym.
Dlaczego Panowie odradzają kolor Piano black? Chodzi o gust, czy może ma on jakieś wady, które się ujawniają podczas użytkowania?
I co do wypalania - po ostatnich wypowiedziach, wnioskuję, że 2-3 godzinki paska START nie zaszkodzą?
Jak masz jakiegoś linka do tego płynu to był bym wdzięczny.nowart napisał:... Co do podatności na łapanie kurzu - przecieram raz na 2 tygodnie delikatną szmatką z dodatkiem plynu antystatycznego do monitorów i grama kurzu na nim nie widzę. Podobnie na matrycy...