darqman napisał:
Najbardziej nurtuje mnie czy w warunkach domowych faktycznie odczuwalne jest te 4"więcej bo za tą resztę kaski można by wiele ciekawych rzeczy kupić min nową bieliznę dla żony
Ja oglądam 42' z około 2,5-2,7m i uważam, że jest idealnie. Myślę, że jak różnica ceny pomiędzy 42 a 46 troszkę cię przeraża (bo mnie tak), to kup 42'. To naprawdę dość spory panel i na pewno będziesz zadowolony, a sporo kasiurki w kielni zostanie. Powiem tak- dobrze by było jak byś kupił 46' bo masz do tego stosowną odległość oglądania, ale jak kupisz 42' naprawdę nic się nie stanie i z pewnością będziesz zadowolony. Nie popieram twierdzeń osób, którzy z 1,5m oglądają 50' albo więcej (ale oczywiście co kto lubi). Jednak według mnie we wszystkim musi być jakiś umiar.
@ yaneq - tak, menu hotelowe ustawia się identycznie jak w G10
@ mario_f - pisałem o tym wiele razy, wystarczy poczytać wątek. W skrócie- bzyczenie można usłyszeć tylko w bardzo cichym pomieszczeniu, z dość bliska i właściwie tylko na jasnych planszach. Przy normalnym użytkowaniu TV problem według mnie zupełnie nie istnieje. Przy zwyczajowo ustawionej głośności telewizora nie słychać żadnego bzyczenia.
@ ass- piszesz bzdury, jakich mało.
Plazma to nie jest konwektor czy kaloryfer, nie stopi cię. Ciepło panelu można wyczuć (piszę o swoim S10) właściwie jedynie bezpośrednio go dotykając, max do 3cm, a i to jest to bardzo lekkie ciepełko, a nie jakiś piecyk.