Witam szanownych forumowiczów
Długo się nie odzywałem, ale w końcu jestem po naprawie TV (niektórzy znają problem, dzięki panowie za pomoc).
Tak jak obiecałem, podzielę się wrażeniami, no to zaczynamy:
Najbardziej widać poprawę względem wyświetlanych twarzy, nie ma tej paskudnej tęczy, no czasem się pojawi ale na materiale o fatalnej jakości, da się przeżyć.
Działa IFC, zauważalnie w końcu, widać to bardzo wyraźnie na planszach testowych, nie jest to ideał ale to nie ta półka cenowa.
Obraz już nie klatkuje, płynność się poprawiła chociaż rozmycie (utrata ostrości) w szybkich scenach jest ale to już chyba taki urok tej technologii .
Funkcja auto dopasowująca obraz nie działa dalej na wejściu HDMI (sygnał z tunera), ale tu wina może leżeć po stronie tunera -tak stwierdził pan z serwisu, muszę podłączyć jakiś inny sprzęt to się przekonam czy miał racje.
Wymieniona została cała płyta główna i teraz mam TV z przebiegiem blisko 600 godzin a po wejściu w menu serwisowe widać 11 godzin

.
Odnośnie syczenia TV , pan z serwisu powiedział że podłączał na próbę inny nowy zasilacz i na nim jest to samo, chociaż mam wrażenie że jest trochę ciszej, dowiedziałem się też że całe sekcje zasilające są takie same dla wszystkich przekątnych tych TV i dlatego np 42 są cichsze niż 46, swoją drogą ciekaw jestem jak syczy 50. A może to ja jestem przewrażliwiony na punkcie syczenia TV.
Pozdrawiam.