Ja na pierwszym miejscu zawsze stawiam jakość wykonania. Jestem estetą, i mam na tym punkcie psychonatręctwo
Jest mrowienie na ciemnych kolorach. Podobnie jak w serii 70. Ale można dać tryb normany i jasnośc na 50%. W trybie kino na takich samych nastawach przy ciemnej planszy mam mrowienie czy śnieżek.
Mam N-boxa, DVD HDMI, i konsole playstation 3.
Ciekaw jestem jak jest wykonana a451. Pamiętam jak znajomy zamówił c91. Sam karton był kiepskiej jakości, bardzo cieńki. Tam gdzie się stykał TV ze steropianem były ślady w postaci rys. Do tego ekran był od środka ubrudzony. Znajomy do tej pory ma ten TV, jemu to nie przeszkadza.
Sam miałem kilka LCD samsunga.
R32B, N71B, R82B. Na każdym z tych TV były jakieś martwe piksele, R32B miał bardzo nie równomiernie podświetloną matryce. N71 był tylko troszkę "zachmurzony"
W 40R82B świecąca ramka była neisamowicie miękka, do tego ranty miała tak wykończone jak bym ochlostał je nożem.
Dzisiaj robie runde po sklepach i zobacze jak są spasowane obudowy w Pv80.
ps. TV bez problemu zwracam do sklepu internetowego. 10 dni bez podania przyczyny.
Edit:
Byłem przed chwilą oglądać TV po sklepach i PV80 na mojej wiosce nie znalazłem. Były jedynie PV8. Niestety obudowa tak samo źle spasowana jak w mojej byłem osiemdziesiątce

Panasonic z jakością wykonania w tańszych modelach trochę przesadził. Przyznam się szczerze, że jestem bardzo rozczarowany, to jest TV za kupę kasy. 2 miesiące mojej ciężkiej harówy po 10 godzin dziennie w miejskim zakładzie karnym MZK
Był też Py85- obudowa cudownie spasowana podobnie jak w moim "dziadku" PV700. Ale desing PY85 całkowicie zrypany jak na mój gust. No i cena porównywalna z kuro 8 generacji.